
O chinezoaică a pătruns ilegal în casa lui Donald Trump
O femeie de afaceri din China a fost deportată din Statele Unite ale Americii, la scurt timp după ce a ieșit din închisoare. Femeia a petrecut aproximativ 2 ani în spatele gratiilor după ce a reușit să pătrundă ilegal în clubul Mar-a-Lago din Florida , aflat în posesia fostului președinte american Donald Trump.
Yujing Zhang are de 35 de ani și a fost trimisă în spatele gratiilor pe 30 martie 2019. Femeia a reușit să pătrundă în complexul privat chiar atunci când președintele Trump se afla în incinta clubului.
Conform agenților Serviciului Secret, Zhang a reușit să intre în club după ce i-a mințit. Femeia le-a trezit suspiciuni în momentul în care angajații proprietății au realizat că le spusese motive diferite pentru care se afla acolo.
Femeia avea asupra ei mai multe dispozitive electronice
Potrivit unuia dintre cei ce se ocupau de securitatea reședinței lui Trump, chinezoaica avea cu ea patru telefoane mobile, un laptop, un hard drive extern și un USB care conținea un malware sau un virus.
În momentul în care Yujing Zhang a fost arestată, au început să apară îngrijorări cu privire la securitatea națională. Mulți dintre cetățeni s-au întrebat dacă este un spion al Chinei. În luna septembrie a anului 2019, Yujing Zhang a fost condamnată la închisoare sub acuzația de sperjur față de un agent federal și încălcarea proprietății private (trespassing).
Chinezoaica nu a fost niciodată acuzată de spionaj, motivul pentru care a intrat în reședința președintelui fiind încă un mister.
Procurorii nu au dezvăluit informații clare cu privire la acest aspect.Motivul pentru care a pătruns în incinta clubului rămâne necunoscut
Atunci, chinezoaica i-ar fi mărturisit judecătorului că a mers la reședința lui Trump pentru a se „întâlni cu președintele și familia sa și să-și facă prieteni”. De asemenea, aceasta ar mai fi declarat că președintele le-a precizat jurnaliștilor că el ar fi invitat-o.
Acest lucru a fost catalogat drept minciună.Zhang a fost condamnadă la opt luni de închisoare. Ulterior, judecătorul a mai decis ca ea să fie predată oficialilor de imigrare pentru a fi deportată după eliberare.
În luna decembrie a anului 2020, chinezoaica a ajuns la autoritățile de imigrare. Astfel, din cauza întârzierilor de deportare cauzate de epidemia de COVID-19, femeia a fost reținută pentru aproape doi ani în plus, de trei ori mai mult decât pedeapsa decisă inițial.
Citeste si: Tatăl natural al fetiței ucise la Arad cere o nouă anchetă
Este studentă în anul al treilea la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București. A absolvit profilul filologic al Colegiului Național Ion Creangă din Capitală.
Pasiunea ei pentru domeniul jurnalistic a început încă de pe vremea când era elevă în clasele primare. Fiind foarte dornică să afle mai multe lucruri despre mass-media și televiziune, Alexandra a urmat mai multe cursuri destinate copiilor și adolescenților.
Pe lânga pasiunea pentru jurnalism, Alexandra este foarte interesată de teatru și film. În liceu a urmat cursuri de actorie și a participat la festivaluri pentru liceeni., iar ,,Titanic Vals” de Tudor Mușatescu este piesa ei de teatru preferată.