O comoară nazistă, căutată de sute de oameni într-un mic sat din Olanda

O hartă veche despre care se crede că marchează locul unde soldații germani au ascuns comori în valoare de milioane de dolari, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a declanșat o adevărată vânătoare de comori în Olanda.

Author: Sorin Negru luni 09 ianuarie 2023 , 20:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

O mică localitate din Olanda, Ommeren, a fost luată cu asalt la sfârşitul săptămânii trecute de sute de căutători de comori veniți din toată Europa.

Motivul? Oamenii au căutat un tezaur pe care soldaţii Germaniei naziste l-ar fi îngropat în satul olandez.

Citește și: O femeie s-a urcat în avion cu un șarpe boa de 2 metri în bagaj. "E prietenul meu"

Informaţia despre tezaur a venit de la Arhivele Naţionale ale Ţărilor de Jos, care au dezvăluit o hartă ce pare să indice locul unde au fost îngropate patru lăzi pline cu bijuterii, monede, aur, ceasuri, diamante şi alte pietre preţioase, transmite Reuters.

Care este istoria comorii naziste de la Ommeren 

Obiectele de valoare ar fi fost furate de nazişti de la o bancă din oraşul olandez Arnhem, în august 1944.

Citeste si: Cutremur Turcia, azi 6 februarie 2023: UPDATE Peste 200 de morți și sute de răniți: Seismul a avut 7,8 grade. Zece români, afectați- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Citește și: Focuri de armă în Olt: trei tineri au furat componente metalice din zona unui parc petrolier

Harta Arhivelor Naţionale oferă indicii despre localizarea comorii, pe baza mărturiei unui soldat german, care în 1947 a mărturisit că a văzut cu ochii lui cum trei dintre colegii săi au îngropat cele patru lăzi de muniţii pline cu valori.

Autorităţile olandeze au încercat de mai multe ori de atunci să găsească această comoară, dar fără succes. Una dintre teoriile vehiculate este că aceiaşi soldaţi germani ar fi dezgropat lăzile câteva zile mai târziu.

Măsuri suplimentare de pază la Ommeren

Autorităţile locale iau în calcul măsuri suplimentare la Ommeren, unde numeroase persoane şi-au petrecut weekendul încercându-şi norocul în căutarea presupusei comori din al Doilea Război Mondial.

Citește și: Un sat, din România, a fost demolat de Ceaușescu cu forța. Comoara uriașă care se ascunde aici

Totuși, cercetările efectuate anterior de statul olandez în acel loc nu au condus la descoperirea comorii.

Potrivit unui purtător de cuvânt municipal, vânătorii de comori, înarmaţi cu lopeţi şi detectoare de metale, au făcut săpături chiar şi pe proprietăţi private. Poliţia nu a dat încă amenzi, cerându-le doar să părăsească zona.

comoara nazista

Sute de oameni în căutarea presupusei comori naziste din al Doilea Război Mondial

[Sursa foto: gds.ro]


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si