O directoare a unei școli din București este suspectată că și-ar fi angajat fiica în unitatea pe care o conduce

Directoarea Școlii Gimnaziale „Herăstrău” din București, Mărioara Sideriaș, este suspectată că și-a angajat fiica în unitatea de învățământ pe care o conducea. Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat procurorii în acest caz.

Author: Alexandra Bercea miercuri 29 decembrie 2021 , 14:30

O directoare a unei școli din București este suspectată că și-ar fi angajat fiica în unitatea pe care o conduce

O directoare a unei școli din București este suspectată că și-ar fi angajat fiica în unitatea pe care o conduce

[Sursa foto: gettyimages]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal.

Citeste si: Când se termină vacanţa de iarnă 2021- 2022? O parte din elevi revin mai devreme la şcoală

Directoarea a semnat și aprobat contracte de muncă pentru angajarea fiicei sale

ANI a declarat faptul că directoarea a constituit  acte prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru fiica sa, respectiv a semnat și aprobat contractele de muncă  prin care fiica sa a fost angajată în cadrul Școlii Gimnaziale Herăstrău București.

Directorul ANAF Ploieşti nu poate justifica o avere de 35.000 de euro

Conform sursei citate, directorul general al Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Ploiești și un agent de la Sectorul de Frontieră Isaccea, județul Tulcea nu pot justifica o parte din avere.

„Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 442.377 Lei și 35.000  Euro între averea dobândită și veniturile realizate de către Rizea Marinel, în perioada 25 februarie 2014 – 31 decembrie 2018”, transmite ANI, despre fostul șef al ANAF Ploiești.

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre Willow Project. Cum va afecta mediul cel mai mare proiect de foraj petrolier și ce implicare are Joe Biden- kanald.ro

Citeste si: Cătălin Botezatu a vorbit despre motivul pentru care Stephan Pelger s-a sinucis: „El avea probleme”- wowbiz.ro

Citeste si: Imagini inedite într-o școală din țară. Fanii lui Dani Mocanu au făcut show la catedră

Un funcționar public este în conflict de interese administrative

De asemenea, un funcționar public din cadrul Primăriei comunei Mihai Eminescu, județul Botoșani, este în conflict de interese administrative, iar pentru alte cinci persoane ANI a stabilit căse află în stare de incompatibilitate.

Este vorba de un funcționar public în cadrul Primăriei Mușetești, județul Gorj, un consilier în cadrul Compartimentului juridic şi stare civilă al aparatului de specialitate al Primarului Hălăuceşti, județul Iași, un fost funcționar public în cadrul Ministerului Educației, un agent principal din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și un fost consilier asistent în cadrul aparatului de specialitate al Primarului Negrilești, județul Galați.

Citeste si: Sfârșit tragic pentru o fetiță de 12 ani din Italia. S-a stins din viață la trei zile, după ce a leșinat la școală: ,,Mă doare capul puternic”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si