Toată întâmplare a fost povestită de un tată pe o rețea de socializare. După ce fata lui a fost lovită în ochi cu un băț de un coleg de clasă, bărbatul a mers cu ea la spital. La Unitatea de Primiri Urgențe a fost văzută de o asistentă, pentru că duminica nu există oftalmolog în spital. Asistenta i-a spus tatălui să revină a doua zi la prima oră la un consult.

A doua zi, bărbatul a revenit la spital și, deși programul începea la ora 8, a aşteptat o oră, apoi l-a sunat pe directorul medical. Doctoriţa Georgeta Martiniuc, şefa secţiei de oftalmologie, a venit la cabinet la câteva minute după ce directorul medical a sunat-o, dar cu o oră întârziere.

Citeste si: Ce trebuie să faci pentru a primi cei 200 de euro de la stat

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Doctorița, în loc să o consulte pe fetiță, l-a chemat pe tată cu cea mică la cabinetul ei particular, după ora 13.00. Lucian Băltaru, tatăl fetei, s-a supărat și a sunat din nou directorul medical şi i-a povestit cum a decurs "consultaţia", iar acesta l-a îndemnat să scrie o plângere. Ceea ce s-a şi întâmplat.

A doua zi de dimineaţă, managerul spitalului l-a sunat pe tatăl fetiţei şi doar l-a întrebat dacă ceea ce scrie în plângere e adevărat.

Primind confirmarea, acesta a hotărât să o concedieze pe doctoriță.

Astfel, medicul şef al secţiei Oftalmologie din Spitalul Sfântul Ioan cel Nou din Suceava, dr. Georgeta Martiniuc, a fost înlocuită din funcţie, după ce s-a dovedit că a chemat la cabinetul privat un copil rănit la ochi, venit pentru consultaţie în ambulatoriul spitalului.

Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a declarat că măsura demiterii din funcţie a fost luată miercuri, după verificarea celor reclamate de părinţii copilului.

Medic şef de secţie interimar a fost numită dr. Anca Trifina.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si