O doctoriță din Suceava a fost dată afară după ce tatăl unei paciente a fost sunat de managerul Spitalului Județean

O doctoriță din Suceava a fost dată afară, după ce tatăl unei fetițe, pacientă, a depus o plângere și a fost sunat de managerul Spitalului Județean.

C.D., vineri 05 aprilie 2019 , 15:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Toată întâmplare a fost povestită de un tată pe o rețea de socializare. După ce fata lui a fost lovită în ochi cu un băț de un coleg de clasă, bărbatul a mers cu ea la spital. La Unitatea de Primiri Urgențe a fost văzută de o asistentă, pentru că duminica nu există oftalmolog în spital. Asistenta i-a spus tatălui să revină a doua zi la prima oră la un consult.

A doua zi, bărbatul a revenit la spital și, deși programul începea la ora 8, a aşteptat o oră, apoi l-a sunat pe directorul medical. Doctoriţa Georgeta Martiniuc, şefa secţiei de oftalmologie, a venit la cabinet la câteva minute după ce directorul medical a sunat-o, dar cu o oră întârziere.

Citeste si: Ce trebuie să faci pentru a primi cei 200 de euro de la stat

Doctorița, în loc să o consulte pe fetiță, l-a chemat pe tată cu cea mică la cabinetul ei particular, după ora 13.00. Lucian Băltaru, tatăl fetei, s-a supărat și a sunat din nou directorul medical şi i-a povestit cum a decurs "consultaţia", iar acesta l-a îndemnat să scrie o plângere. Ceea ce s-a şi întâmplat.

A doua zi de dimineaţă, managerul spitalului l-a sunat pe tatăl fetiţei şi doar l-a întrebat dacă ceea ce scrie în plângere e adevărat. Primind confirmarea, acesta a hotărât să o concedieze pe doctoriță.

Astfel, medicul şef al secţiei Oftalmologie din Spitalul Sfântul Ioan cel Nou din Suceava, dr. Georgeta Martiniuc, a fost înlocuită din funcţie, după ce s-a dovedit că a chemat la cabinetul privat un copil rănit la ochi, venit pentru consultaţie în ambulatoriul spitalului.

Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a declarat că măsura demiterii din funcţie a fost luată miercuri, după verificarea celor reclamate de părinţii copilului. Medic şef de secţie interimar a fost numită dr.

Anca Trifina.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Copilul care a prezis pandemia de coronavirus a făcut noi dezvăluiri! Ce se va întâmpla... Copilul care a prezis pandemia de coronavirus a făcut noi dezvăluiri! Ce se va întâmpla în următoarele luni
spotmedia.ro
Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum... Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum poate fi făcută diferența
b1.ro
Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a... Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European
monitorulcj.ro
PRIMELE CAZURI de infectare cu tulpina sud-africană de coronavirus în România! În ce... PRIMELE CAZURI de infectare cu tulpina sud-africană de coronavirus în România! În ce orașe au fost depistate?
infoactual.ro
Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL
infoactual.ro
Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!” Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si