O elevă de clasa a X-a din Zalău a câștigat un concurs după ce a memorat 199 de zecimale ale constantei PI

O elevă înscrisă în clasa a X-a din municipiul Zalău a câștigat un concurs de matematică. Performanța adolescentei vine după ce a memorat 199 de zecimale ale constantei matematice PI, cu prilejul Zilei Numărului Pi.

Author: Alexandra Costea joi 17 martie 2022 , 15:04

O elevă de clasa a X-a din Zalău a câștigat un concurs după ce a memorat 199 de zecimale ale constantei PI

O elevă de clasa a X-a din Zalău a câștigat un concurs după ce a memorat 199 de zecimale ale constantei PI

[Sursa foto: Facebook Colegiul Tehnic "Alesandru Papiu Ilarian" Zalau]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Mureşan Camelia este elevă în clasa a X-a la Colegiului Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău. Adolescenta a câștigat un concurs de matematică organizat cu prilejul Zilei Numărului Pi, notată pe 14 martie, după ce a memorat 199 de zecimale ale constantei matematice.

Adolescenta a memorat 199 de zecimale 

”Pentru ediția din acest an, echipa de proiect coordonată de doamna profesoară Opriș Adonia a propus o serie de activități ce s-au concretizat prin două expoziții – ”Pi Day... la API” (desene, postere, decorațiuni, creații literare etc) și ”PI tehnologia în practică” (produse realizate în CAD/ AUTOCAD, roboți etc). Expozițiile au fost amenajate în Centrul Expozițional API și sunt deschise spre vizitare elevilor școlii dar și elevilor altor școli din oraș.

Citeste si: Când este Echinocțiul de primăvară 2022? Tradiţii şi obiceiuri populare privind acest eveniment astronomic important

Au avut loc și două interesante concursuri: tradiționalul Concurs de memorare a zecimalelor lui Pi și un concurs al claselor intitulat ”Cea mai Pi clasă). Concursul de memorare, la care s-au înscris 12 elevi, s-a desfășurat în Cabinetul de Matematică ”Ioan Mocan” sub supravegherea profesorilor Sabou Manuela, Sălăjan Mihaela, Jula Claudia și Ardelean Daniel. Primii trei clasați au fost: Mureșan Camelia (X A) – 199 zecimale, Cherecheș Tudor (XI F) – 168 zecimale și Boca Ioana (IX B) – 109 zecimale”, se precizează într-o postare pe pagina de Facebook a colegiului.

Citeste si: Un caz din Timișoara arată cât de mult suferă un copil în urma unei despărțiri cu scandal între părinți


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si