O femeie a infectat cu coronavirus 71 de oameni după ce a mers o singură dată cu liftul

Încăperea liftului poate să fie un adevărat focar de infecție cu coronavirus, atrag atenția medicii chinezi într-un articol de specialitate. O pacientă asimptomatică, întoarsă din SUA, ar fi infectat nu mai puțin de 71 de oameni din cartierul ei după ce a mers o singură dată cu liftul din blocul turn, fără să intre în contact cu niciun vecin.

Author: R.I. luni 13 iulie 2020 , 17:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Medicii epidemiologi chinezi cred că o femeie a infectat în mod involuntar cel puțin 71 de persoane cu coronavirus după ce a folosit liftul din blocul ei turn o singură dată, informează The Independent. Femeia s-a întors la locuința sa din provincia Heilongjiang, China, dintr-o călătorie în Statele Unite pe data

de 19 martie- opt zile după ce zona a raportat zero cazuri noi de Covid-19.

Citeste si: Se redeschid școlile la toamnă? Anunțul de ultimă oră al ministrului Educației

Chinezoaica nu a prezentat niciun simptom al bolii și s-a testat negativ pentru virus, dar preventiv s-a izolat singură acasă, au scris cercetătorii într-o revistă medicală din China pentru controlul și prevenirea bolilor. Femeia a mers o singură dată cu liftul, fără să urce nimeni altcineva împreună cu ea, dar alți vecini au folosit același mijloc de locomoție după ea. Se pare că a fost suficient pentru a declanșa o adevărat focar de infecție.

Încăperea liftului, un focar de infecție cu coronavirus

La 29 martie, mama vecinului de la parter și iubitul ei, care i-au vizitat apartamentul, au participat la o petrecere cu un alt grup de oameni. Apoi, la 2 aprilie, o persoană din grupul respectiv a suferit un accident vascular cerebral și a fost dus la spital; la acel moment nu a existat nicio legătură evidentă între el și femeia care a călătorit în SUA și nu a fost testat pentru coronavirus. Ulterior, cercetătorii au ajuns la concluzia că femeia ar fi contaminat ascensorul din clădirea ei, după ce testele de sânge au arătat că ea avea anticorpii pentru COVID-19.

Citeste si: Amenințarea valului 2 al pandemiei Covid-19 ''este reală'' și ar putea veni înainte de toamnă

Citeste si: Cei mai bogaţi oameni ai lumii cer să fie taxaţi mai mult

Se crede că vecinul de la parter al femeii ar fi contractat virusul în timpul folosirii liftului, înainte de a-i infecta pe iubitul mamei și pe mama sa, atunci când l-au vizitat acasă. Cuplul a infectat apoi bolnavul și cei doi fii ai săi la petrecere. Lanțul infectărilor s-a transmis din aproape în aproape până la un total de 71 de cazuri confirmate. Cercetătorii chinezi au scris: „Credem că [femeia venită din SUA] a fost un purtător asimptomatic și că [vecinul de la parter] a fost infectat prin contactul cu suprafețele din liftul din clădirea unde locuiau amândoi. „Rezultatele noastre ilustrează modul în care o infecție cu SARS-CoV-2 asimptomatică, unică, ar putea duce la o transmitere pe scară largă în comunitate”, mai spun biologii în revista medicală citată. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si