Oficialii americani au declarat că o femeie din Sacramento a murit din cauza utilizării unui unguent pentru hemoroizi importat din Vietnam care conținea plumb.

Citește și: A mers cu unchiul decedat la bancă pentru a lua un împrumut. "Nu arată prea bine". Cum și-au dat seama ofițerii de credit că e ceva în neregulă?

Departamentul de Sănătate Publică din California, împreună cu Orange County Health Care Agency, au declarat că femeia a dezvoltat simptome de otrăvire „severă” cu plumb înainte de moarte.

Unguent contaminat cu plumb, periculos pentru sănătate

Unguent contaminat cu plumb, periculos pentru sănătate

[Sursa foto: Twitter]

Unguent contaminat cu plumb, periculos pentru sănătate

Oficialii din domeniul sănătății au spus că crema se numește Cao Bôi Tr Cây Thầu Dầu și au avertizat oamenii să nu o cumpere sau să o folosească, potrivit CBS News

„Din cauza riscului de otrăvire cu plumb, agenția de sănătate îndeamnă utilizatorii unguentului vietnamez pentru hemoroizi numit Cao Bôi Tr Cây Thầu Dầu (extract pentru hemoroizi cu ulei de ricin) să înceteze imediat utilizarea unguentului și să-și facă analize de sânge pentru detectarea de plumb”, potrivit unui comunicat de presă.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Unguent este comercializat în principal prin intermediul grupurilor de Facebook și este considerat un tratament „miracol” pentru hemoroizi cu aplicare intra-rectală.

Conform sursei citate, utilizarea sa a fost legată de "un caz grav de otrăvire cu plumb la adulți".

Unguent contaminat cu plumb, periculos pentru sănătate

Unguent pe bază de ulei de ricin contaminat cu plumb

[Sursa foto: Twitter]

Testele au stabilit că unguentul conținea 4% plumb, ceea ce oficialii din domeniul sănătății este „o cantitate foarte periculoasă”.

Femeia care a murit nu a fost identificată, dar oficialii din sănătate au spus că locuia în Sacramento. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si