O femeie a murit după ce a fost infectată în același timp cu tulpinile Alpha şi Beta

Experții de la spitalul Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis din Aalst, Belgia au înregistrat un caz nemaîntâlnit al unei femei în vârstă de 90 de ani care a murit în martie din din cauza COVID-19, după ce a fost infectată simultan cu două variante diferite ale virusului, Alpha (britanică) şi Beta (sud-africană), un fenomen "subestimat", informează agenţia Belga.

Author: Alina Raducu duminică 11 iulie 2021 , 10:33

O femeie a murit după ce a fost infectată în același timp cu tulpinile Alpha şi Beta
O femeie a murit după ce a fost infectată în același timp cu tulpinile Alpha şi Beta[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Acesta este unul dintre primele cazuri documentate de co-infecţie cu două variante îngrijorătoare ale Sars-CoV-2”,

a afirmat biologul molecular Anne Vankeerberghen, autoarea studiului prezentat la Congresul European de Microbiologie Clinică şi Boli Infecţioase (ECCMID).

O femeie în vârstă de 90 de ani a decedat după ce a fost infectată în același timp cu tulpinile Alpha şi Beta

Femeia a fost testată pozitiv cu virusul Covid-19 la sosire, nonagenara a prezentat iniţial "un nivel bun de saturaţie cu oxigen şi nu prezenta probleme respiratorii” , potrivit ECCMID. Însă, ea "a dezvoltat rapid simptome respiratorii agravante şi a murit cinci zile mai târziu”.

Astfel, în timpul unor teste ample şi prin secvenţiere, medicii a descoperit că a fost infectată cu două tulpini ale virusului Sars-CoV-2, care a provocat Covid-19: una din Marea Britanie, numită Alpha, iar cealaltă detectată pentru prima dată în Africa de Sud, numit Beta.

O femeie a murit după ce a fost infectată în același timp cu tulpinile Alpha şi Beta
O femeie a murit după ce a fost infectată în același timp cu tulpinile Alpha şi Beta[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Maraton de vaccinare anti-COVID-19 în Bistrița. Ce vaccin este folosit pentru imunizarea populației?

Conform unui biolog de la spitalul OLVZ din Aalst, "este greu de spus dacă infecţia cu două variante a jucat un rol în deteriorarea rapidă a stării pacientului”.

"Cele două variante circulau în Belgia la acea vreme (martie 2021), deci este probabil ca doamna să fi fost co-infectată de două persoane diferite. Din păcate, nu ştim cum a fost infectată", a mai precizat medicul.

Totodată, ECCMID a precizat că varianta Alpha a fost raportată Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii la 14 decembrie 2020 şi varianta Beta, la 18 decembrie.

Citeste si: Harta vaccinării anti-COVID. Top 10 localități din România cu cele mai multe persoane imunizate

Până acum, "nu au existat alte cazuri publicate” de co-infecţii cu două variante, notează cercetătoarea, care consideră "crucială” continuarea şi studierea unui fenomen "probabil subestimat”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si