Cutremurul din Turcia a făcut ravagii. Mii de morți și zeci de mii de răniți au fost confirmați până acum. Cu toate acestea, printre dărâmăturile provocate de tragedie, o fetiță a fost găsită, alături de fratele ei pe care l-a acoperit cu propriul ei corp timp de 17 ore.

Frate și soră- salvați de sub ruinele cutremurului. Fetița și-a protejat fratele cu propriul ei corp, timp de 17 ore

Imaginile au făcut înconjurul lumii și au înduioșat o mulțime de oameni. Timp de 17 ore a stat fetița, alături de fratele ei, sub dărâmături. În tot acest timp, fetița l-a acoperit pe copil cu propriul ei corp pentru a fi sigură că nu pățește nimic.

Cu toate acestea, salvatorii i-au recuperat dintre ruine, și, în schimb de mulțumire, copiii le-au mulțumit echipelor de salvare cu un zâmbet.

Citește și: VIDEO- Medicii din Siria cer cu disperare ajutor: ”Țara noastră este deja distrusă de 12 ani de război"

Fisuri în barajul Atatürk din Turcia, după cutremurele puternice. Acesta se poate rupe în orice moment

Barajul Atatürk din sud-estul Turciei este în stare critică după cutremurele devastatoare care au avut loc luni. Specialiștii avertizează că din cauza fisurilor, barajul se poate rupe oricând.

Barajul Atatürk este unul dintre principalele baraje din cadrul proiectului GAP și este al cincilea baraj ca mărime din lume în ceea ce privește volumul de construcție.

Suprafața rezervorului este de 817 kilometri pătrați, iar volumul estimat de apă este de 48,7 kilometri cubi. 

Barajul s-ar putea rupe oricând

Experții au avertizat că barajul se poate rupe în orice moment.

Dacă acesta se va rupe, 30 de kilometri pătrați în jurul barajului vor fi sub ape. 

Citește și:  23 de milioane de oameni, inclusiv 1,4 milioane de copii, ar putea fi afectați de cutremurele din Turcia și Siria. Anunțul OMS

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Potrivit   en.rua.gr. Zonele din jurul barajului au fost deja evacuate,

Nivelul apei din lac a atins maximul în 1994 la 546 m deasupra nivelului mării, dar de atunci a fluctuat între 526 m deasupra nivelului mării și 537 m deasupra nivelului mării. Înălțimea maximă admisă pentru siguranța barajului este de 546 m deasupra nivelului mării, iar cea minimă pentru funcționarea hidrocentralei este de 526 m deasupra nivelului mării.

Citește și:  Impactul unui cutremur puternic în București. Mii de oameni ar muri

Citeste si:  Un elev de 16 ani a fost înjunghiat de 5 ori în fața liceului. Ce s-a întâmplat cu agresorul- kanald.ro

Citeste si:  Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Barajul Atatürk face parte din Mediul Eufrat, formând lacul cu același nume, al treilea ca mărime din Turcia. 

Cutremur Turcia: bilanțul morților a ajuns la peste 5.500 de persoane

Peste 5.500 de morți în Turcia și Siria după cutremurele devastatoare de luni. Peste 4.000 de persoane și-au pierdut viața în Turcia și aproape 1.500 în Siria.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citește și:  Destinul tragic al unui turc cu afaceri în România. Își caută familia sub dărâmături, la scurt timp după căsătorie

Cele mai multe victime au fost înregistrate în provinciile turce Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Adana, Adiyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay şi Kilis. 

Citește și:  Echipa de sprijin din România a ajuns în provincia Hatay, Turcia

Erdogan a anunțat stare de urgență pentru zonele afectate de cele două cutremure:   „Am decis să declarăm stare de urgenţă pentru a permite desfăşurarea rapidă a operaţiunilor de intervenţie”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si