O îngrijitoare româncă a fost condamnată la închisoare: „Sunt nevinovată! M-a denunțat pentru că i-am refuzat avansurile”

O îngrijitoare româncă a fost condamnată la trei ani și jumătate în spatele gratiilor după ce a fost găsită vinovată că l-a înșelat pe pensionarul pe care îl îngrijea în Vall d'Uixó, provincia valenciană Castelló din Spania.

Author: Alexandra Costea joi 11 august 2022 , 21:39

O îngrijitoare româncă a fost condamnată la închisoare: „Sunt nevinovată! M-a denunțat pentru că i-am refuzat avansurile”

O îngrijitoare româncă a fost condamnată la închisoare: „Sunt nevinovată! M-a denunțat pentru că i-am refuzat avansurile”

[Sursa foto: istock.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Conform rechizitoriului, îngrijitoarea româncă a profitat de situația din casa bărbatului pe care îl avea în grijă pentru a-i afla parolele băncii. Astfel femei ar fi reușit să-i sustragă de pe cardul de credit și o sumă de 2.400

de euro în 12 zile. Victima s-a stins din viață deja din cauze externe.

Potrivit hotărârii Curții Provinciale confirmată de Curtea Supremă, românca mergea zilnic la casa victimei. Aceasta a petrecut mult timp acolo și a lucrat ca șofer, îngrijitor pentru bărbat și chiar asistentă în tranzacțiile sale bancare. Pensionarul, așadar, îi încredințase codul PIN al cardului său.

Citeste si: Veronica a fost ucisă în Spania de unchiul soțului ei. Bărbatul este îngenuncheat de durere

Sentința confirmă că  „în zilele anterioare datei de 12 ianuarie 2011, românca a folosit un card de credit și, cunoscând codul PIN al acestuia, a efectuat o serie întreagă de retrageri, ghidate de scopul obținerii unui drept necuvenit, un câștig de

capital. A mers de mai multe ori la diferite bancomate și a retras o sumă totală de 2.400 de euro”.

Românca neagă toate acuzațiile

Românca a negat toate acuzațiile care i s-au adus și a declarat că bătrânul cunoștea retragerile bancare și acesta ar fi acuzat-o câteva luni mai târziu doar ca urmare a faptului că aceasta i-a respins cererile sexuale și pentru că l-a denunțat pentru hărțuire.

Citeste si: Rechinii le dau târcoale turiștilor. Un rechin de aproape 3 metri înota aproape de țărmul unei insule din Grecia

În declarația lor de la proces, agenții Gărzii Civile au precizat că reclamantul (care ulterior a murit), le-a spus în momentul depunerii plângerii că a fost anunțat telefonic de către bancă cu privire la retragerile din contul său.

Magistrații susțin că  „unele dintre retrageri au suferit comisioane importante, lucru pe care deținătorul cardului îl poate evita prin alegerea propriului bancomat al entității de card, care nu implică nicio taxă. Acest fapt nu a trebuit să-l îngrijoreze pe acuzat, întrucât comisioanele nu au contat pentru ea, deoarece nu era proprietatea ei. În acest fel, versiunea bătrânului este crezută într-o măsură mai mare”.

Citeste si: Povestea cerșetoarei care a ajuns milionară peste noapte. Ce și-a cumpărat după ce a încasat suma de 1,2 milioane de euro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si