O jumătate de tonă de cocaină, descoperită în cutii de banane, lângă București

Captură uriașă raportată de polițiștii anti-drog: o jumătate de tonă de cocaină a fost descoperită în cutiile de banane dintr-un depozit de fructe și legume din Chaijna, la doi pași de București

Author: Razvan Ilie joi 29 iulie 2021 , 12:37

Cum a ajuns cocaina în cutiile de banane - un mister pentru polițiștii anti-drog (foto arhiva)[Sursa foto: Shutterstock]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

O jumătate de tonă de cocaină a fost descoperită în cutii de banane, la un depozit de legume-fructe din Chiajna, conform  Europa Liberă, care citează surse judiciare.

Drogurile provin din Columbia, au fost aduse în Europa prin portul Anvers din Belgia, apoi marfa a intrat în ţară prin Portul Constanţa şi a ajuns la depozitul din Chiajna.

Citeste si: Când e posibil să intram în valul 4 al pandemiei de coronavirus. Ce putem face pentru a evita acest lucru

Captură norocoasă: scanerele din vamă nu funcționează

Potrivit sursei citate, importatorul a anunțat imediat autoritățile când a descoperit că a primit  cocaină în loc de banane. Drogurile au o puritate de 98%, fiind descoperite în 40 de cutii care ar fi trebuit să conțină banane, în realitatea acestea fiind pline cu pachete de 10 și 15 kilograme de cocaină.

În acest moment, autoritățile competente încearcă să afle destinatarul final al mărfii și cum a intrat în țară fără un minim control la frontiere. DIICOT nu a dorit să comenteze pe marginea acestui caz.

Citeste si: Operațiune fără precedent a poliției împotriva rețelelor de crimă organizată. Sute de arestări

Captura norocoasă este „disputată” acum de diverse instituții. Nu este prima dată când mari cantități de droguri intră în țară fără probleme și numai norocul a făcut ca marfa să fie găsită, relevant în acest sens fiind descoperirea a peste 1.000 de kilograme de cocaină pe malul Mării Negre.

Conform EuropaLibera.org, acest lucru se întâmplă și din cauza lipsei scanerelor din vămile din România, investiție despre care se vorbește de ani, fără să se facă nimic în acest sens.

În lipsa scanerelor, ANAF susține că a suplimentat numărul de oameni și câini care controlează miile de containere și tiruri cu mărfuri care intră în țară și promite ca va cumpăra noi aparate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNNR).


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si