O mama si fatul ei au fost salvati datorita mobilizarii extraordinare a peste 20 de medici timisoreni

O tanara in varsta de 25 de ani din Deva, insarcinata in luna a VII-a, a fost transportata de urgenta la Timisoara, din cauza unei complicatii cardiovasculare. O echipa formata din 20 de medici au facut imposibilul pentru a o salva pe tanara mama si pe bebelusul acesteia.

A.S., miercuri 08 martie 2017 , 11:43

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Aproximativ 20 de doctori cardiologi, obstetricieni, pediatrii si din alte specialitati s-au mobilizat imediat ce au aflat de cazul tinerei insarcinate din Deva.
Semnalul s-a dat de doctorii de la Deva, care au trimis-o pe gravida cu complicatii cardiovasculare la Timisoara. O echipa de aproximativ 10 persoane de la Clinica Odobescu, condusa de doctorul Dorin Grigoras, s-a deplasat la Institutul de Cardiologie pentru ca alaturi de medicii care opereaza pe inima sa salveze si mama si copilul. Au reusit acest lucru, in urma unei operatii care a durat sase ore si a fost facuta in noaptea de vineri spre sambata. Mama a fost operata la Institutul de Cardiologie de la Padurea Verde. Acolo, doctorii obstetricieni de la Odobescu au efectuat operatia de cezariana, au scos fatul, apoi doctorii de la Institutul de Cardiologie au operat-o pe mama pentru a-i trata afectiunea cardiovasculara, relateaza Timis Online.

Au fost acolo profesorul Dorin Grigoras, doctor Laurentiu Pirtea, doctorul Daniela Chiriac, doctorul Mihaela Valcovici si multi alti oameni in halate albe care au venit de acasa, cu masinile personale, cu instrumentarul necesar, pentru a participa la aceasta operatie complicata.
„Este vorba despre o femeie tanara care a facut o complicatie cardiovasculara, o disectie de aorta, care este un accident acut. Domnul profesor Grigoras a organizat echipa, a discutat cu medicii de la Cardiovasculara. Interventia s-a facut acolo, la Cardiovasculara, la Padurea Verde. Am asteptat pacienta care a venit de la Deva, impreuna cu chirurgii de la Institutul de Boli Cardiovasculare, si s-a intervenit. Daca se intervenea prima data pe cord, copilul nu avea nicio sansa. Printr-o echipa multidisciplinara s-a ajuns la concluzia ca se poate interveni, se poate efectua operatia de cezariana, si dupa aceea se poate opera mama pentru afectiunea cardiovasculara”, a spus doctorul Daniela Chiriac, de la Clinica Odobescu a Spitalului Municipal Timisoara. 

Foto: Timis Online

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si