Un purtător de cuvânt al portului a declarat pentru TASS că vasul va încărca 2.700 de tone de metal înaintea transportului programat luni pe o distanță de 160 de kilometri est către orașul rusesc Rostov-pe-Don.

O navă a intrat în portul ucrainean Mariupol pentru a încărca metal și a-l transporta către Rusia

Însă, purtătorul de cuvânt nu a precizat unde a fost produs metalul care va fi luat.

Avocatul poporului din Ucraina, Liudmila Denisova, a spus că transportul înseamnă că Rusia fură.

„Furtul în teritoriile temporar ocupate ale Ucrainei continuă”, a scris aceasta pe Telegram.

„Ca urmare a furtului din cerealele Ucrainei, ocupanții au recurs la exportarea produselor de metal din Mariupol”.

Citeste si: Rusia schimbă tactica în războiul cu Ucraina. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului anunță că Putin a învățat din greșelile de pe câmpul de luptă

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Cel mai mare producător de oțel al Ucrainei, a precizat, vineri, că este îngrijorat că Rusia ar putea folosi câteva nave abandonate în Mariupol pentru a „fura și a face contrabandă cu produse metalurgice” ce aparțin companiei.

Aceasta a acuzat Rusia de piraterie.

Citeste si: Trump solicită înarmarea cetăţenilor pentru a lupta împotriva „răului din societate”, după atacul înfiorător din Texas

Rusia a preluat controlul asupra orașului-port Mariupol săptămâna trecută când mai mult de 2.400 de luptători ucraineni s-au predat la combinatul asediat Azovstal, aflat la Marea Azov. Rusia a spus joi că portul a fost deminat și redeschis pentru nave comerciale.

În plus, cpturarea Mariupolului de către Moscova a ajutat rușii să asigure controlul asupra coastei Mării Azov și să creeze un pod terestru ce leagă Rusia continentală de Crimeea, care a fost anexată de la Ucraina în 2014.

Citeste si: Mărturia înfiorătoare a unei fetițe supravieţuitoare a atacului din Texas: „S-a uns cu sângele unui coleg ucis pentru a se preface moartă”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si