Ce materie nouă vor studia elevii

Propunerea legislativă prevede introducerea în curricula şcolară de liceu a cursului «Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România». 

După mai bine de treizeci de ani de la Revoluţia Română din 1989, devine absolut necesar ca elevii să beneficieze de o disciplină înscrisă în ciclul liceal, prin care să fie evocate schimbările de regim produse în decembrie 1989, datorate curajului iniţial al timişorenilor eroi care au pornit Revoluţia ca mişcare socială şi politică ”,

anunţă prim-vicepreşedintele PNL Timiş, deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea, într-un comunicat.

Citeste si: România este de acord cu interzicerea importului de petrol rusesc. Mesajul președintelui Iohannis

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

Proiectul votat cu 215 voturi pentru, 17 împotrivă şi 44 de abţineri, va fi înaintat Senatului.

Când va fi introdusă noua materie în școli

Noua disciplină va fi introdusă în sfera curriculară începând cu anul şcolar 2023-2024.

Ca deputat, cadru universitar şi timişorean, sunt deosebit de onorat pentru întrunirea unei majorităţi a voturilor în Camera Deputaţilor, favorabile pentru introducerea acestei discipline.

Noua disciplină «Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România», astăzi legiferată şi trimisă Senatului, răspunde unei necesităţi obiective, aceea de a le oferi tinerilor instrumentele utile pentru educaţia lor civică, respectiv un set de conţinuturi didactice orientate cu precădere către cel mai important moment revoluţionar al istoriei noastre recente.

Citeste si: Ultima persoană care a vorbit cu Iulia la telefon. Imediat și-a luat copiii și au plecat spre blocul unde s-au aruncat

Noţiunile, informaţiile şi mărturiile obiective despre istoria noastră recentă sunt de neînlocuit pentru formarea completă a elevilor, viitori cetăţeni conştienţi de etapele semnificative care au fondat destinul democratic al României ”, a transmis Marilen Gabriel Pirtea.

Cadrele didactice care predau disciplina pot beneficia de pregătire profesională și cursuri de perfecționare de specialitate, se arată în avizul acordat de Comisia de Învăţământ din Camera Deputaţilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si