România a cucerit medaliile de argint în proba de dublu rame masculin, joi dimineață, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, prin Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă. România nu mai luase o medalie olimpică în această probă din 1988, când a obținut tot argintul.

Citeste si: Noi șanse pentru medalii la Tokyo 2020. Alte calificări în finale pentru România, la canotaj și înot

Românii au fost cronometraţi cu timpul de 6 min 16 sec 58/100, fiind devansaţi de fraţii croaţi Martin şi Valent Sinkovic, 6 min 15 sec 29/100, care au condus cursa de la un capăt la altul. Croaţii erau campionii olimpici și în 2016 la dublu vâsle și au două titluri mondiale la dublu rame, în 2018 şi 2019. Medaliile de bronz au revenit danezilor Frederic Vystavel şi Joachim Sutton.

Citeste si: Prima medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice. Canotoarele Ancuța Bodnar și Simona Radiș au stabilit un nou record olimpic la Tokyo 2020

Românii au început cursa mai slab

Cozmiuc şi Tudosă au început mai slab cursa şi la 500 de metri erau pe ultimul loc, după care au început treptat-treptat să avanseze, au ajuns pe locul al treilea, iar la ultimele două puncte de control se aflau pe locul secund.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Scene cutremurătoare la morgă, după ce părinții Raisei au mers să ridice trupul neînsuflețit al micuței: "În loc să-mi îmbrac copilul de viu, mi-l îmbrac de mort"- wowbiz.ro

Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă sunt vicecampioni mondiali în 2018 la Plovdiv şi campioni europeni la Poznan, în 2020.

A patra medalie pentru România la Tokyo 2020

România a obţinut astfel a patra medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi a treia la canotaj, una de aur (dublu vâsle feminin- Ancuţa Bondar, Simona Radiş) şi trei de argint (Ana-Maria Popescu- spadă feminin, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari- patru rame masculin, Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă- dublu rame masculin).

Citeste si: România la Jocurile Olimpice 2021: Ce sportivi români participă? Program complet

Tot joi dimineață, România a obținut locul 6 în Finala A a probei de dublu vâsle feminin categorie ușoară pentru Gianina Beleagă și Ionela Cozmiuc. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si