O nouă variantă de coronavirus, cu dublă mutație, a fost descoperită în India

Descoperire șocantă în India: alte 771 de mutații ale coronavirusului, dintre care o tulpină dublu-mutantă, au fost identificate de medicii de pe subcontinentul indian.

Razvan Ilie, miercuri 24 martie 2021 , 15:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

O nouă variantă dublu-mutantă a coronavirusului și alte 771 de mutații simple au fost detectate în probele colectate din 18 state din India, potrivit BBC News.

Din cele 10.787 eșantioane, 736 au fost pozitive pentru varianta britanică, 34 pentru varianta sud-africană și una pentru varianta braziliană.

Raportul medical apare pe fondul unei noi creșteri a cazurilor de Covid în India.

Citeste si: Carantină abandonată de Paște. Autoritățile au făcut anunțul

Noi recorduri negative de infectări cu COVID-19 în India

Guvernul de la New Delhi a transmis că nu există nicio legătură între noile recorduri de infectări și apariția acestor noi variante de SARS-COV-2.

India a raportat 47.262 de cazuri și 275 de decese miercuri- cea mai puternică creștere zilnică din acest an. Un grup de 10 laboratoare naționale din cadrul Ministerului Sănătății din India a efectuat secvențierea genomică pe probe.

Secvențierea genomică este un proces de testare pentru cartografierea întregului cod genetic al unui organism- în acest caz, virusul.

Citeste si: Record de decese zilnice din cauza COVID-19 în Brazilia. Proteste în întreaga ţară

Ce înseamnă coronavirus dublu-mutant

Unele mutații, cum ar fi cele din variantele din Marea Britanie sau Africa de Sud, pot face virusul mai infecțios și, în unele cazuri, chiar mai mortal.

O dublă mutație, explică virologul Shahid Jameel, înseamnă „două mutații care se reunesc în același virus”. O dublă mutatie in zonele-cheie ale proteinei spike ale virusului poate creste aceste riscuri si permite virusului sa scape de sistemul imunitar si sa-l faca mai infectios, adaugă expertul indian.

Unele mutații, cum ar fi cele din variantele din Marea Britanie sau Africa de Sud, pot face virusul mai infecțios și, în unele cazuri, chiar mai mortal.

Guvernul a declarat că o analiză a probelor colectate din vestul statului Maharashtra din India arată „o creștere a fracției de probe cu mutații E484Q și L452R” comparativ cu decembrie anul trecut.

„Astfel de mutații [duble] conferă evitarea sistemelor imunitare și o infectivitate crescută”, a declarat Ministerul Sănătății într-un comunicat. Dr. Jameel a adăugat că „ar putea exista o linie separată care se dezvoltă în India, cu mutațiile L452R și E484Q care se reunesc”.

Dar guvernul a negat că creșterea recentă numărului de cazuri ar fi legată de mutații. "Deși noi mutații îngrijorătoare și o nouă variantă dublu-mutantă a fost descoperită în India, acestea nu au fost detectate în număr suficient pentru a stabili o relație directă sau pentru a explica creșterea rapidă a cazurilor în unele state."


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt... Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt noile cotații
spotmedia.ro
Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
b1.ro
Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si