Record de decese zilnice din cauza COVID-19 în Brazilia. Proteste în întreaga ţară

Un număr record de decese asociate Covid-19 a fost înregistrat, marți, în Brazilia. În întreaga țară au avut loc proteste ample, după ce preşedintele Jair Bolsonaro, sceptic cu privire la criza sanitară, a declarat că cetăţenii vor putea curând să îşi reia traiul obişnuit, potrivit The Guardian.

Alina Raducu, miercuri 24 martie 2021 , 09:58

Record de decese zilnice din cauza COVID-19 în Brazilia. Proteste în întreaga ţară
Record de decese zilnice din cauza COVID-19 în Brazilia. Proteste în întreaga ţară
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Marţi, în Brazilia au fost raportate 3.251 de decese asociate Covid-19 şi aproximativ 85.000 de noi cazuri. Numărul mare de decese este în raport cu criza gravă cu care se confruntă ţara, în care campania de vaccinare se derulează greu, iar spitalele sunt în colaps.

Preşedintele a minimalizat criza sanitară,  s-a arătat neîncrezător în vaccinuri şi s-a opus măsurilor restrictive luate la nivel de state braziliene

Jair Bolsonaro s-a adresat populaţiei, marţi seară, într-o intervenţie televizată după ce a confirmat al patrulea ministru al Sănătăţii din ultimul an, pe cardiologul Marcelo Queiroga. Acesta l-a înlocuit pe Eduardo Pazuello, general de armată care a supervizat răspunsul la pandemie.

În discursul său de câteva minute, Bolsonaro şi-a apărat reacţia la epidemie, susţinând că, prin refuzul restricţiilor, precum carantina, a încercat să protejeze locurile de muncă şi să evite „haosul economic”.

„Vreau să reasigur poporul brazilian şi să îi aduc la cunoştinţă că vaccinurile sunt asigurate”, a spus el. Preşedintele populist de extremă drapta a fost acuzat în mai multe rânduri că subminează eforturile de vaccinare, dând asigurări că nu se va imuniza, şi că nu a reuşit să achiziţioneze suficiente doze pentru întreaga ţară.

Citeste si: În ce țări pot călători românii fără carantină, doar cu test negativ COVID-19

Proteste ample în marile orașe din Brazilia

Bolsonaro a dat vina pentru actuala criză din ţară inclusiv pe varianta P1 a COVID-19, care a apărut la finalul anului trecut în Amazonia.

„Foarte curând, ne vom relua vieţile normale”, a mai declarat el. „Suntem neobosiţi în lupta împotrova coronavirusului- aceasta este misiunea noastră şi o vom îndeplini ”, a adăugat Bolsonaro.

Record de decese zilnice din cauza COVID-19 în Brazilia. Proteste în întreaga ţară
Record de decese zilnice din cauza COVID-19 în Brazilia. Proteste în întreaga ţară

Proteste de amploare au izbucnit în marile oraşe din Brazilia, precum Belo Horizonte, São Paulo şi Recife. În Rio de Janeiro, oamenii au scandat din clădiri: „Asasinule!”, „Mincinosule!” şi „Pleacă, Bolsonaro!”.

Brazilia este a doua cea mai afectată ţară din lume, după SUA, cu peste 12,1 milioane de contaminări şi aproximativ 300.000 de decese asociate.

Citeste si: Țara care impune noi restricții la nivel naţional pentru a preveni răspândirea COVID-19


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu? Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu?
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe... Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune (VIDEO)
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
infoactual.ro
Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare... Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare înfricoșător
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si