Ofițerii de Poliție de frontieră din Sighetu Marmației au identificat, în timpul efectuării unui control de rutină, în geanta unei refugiate din Ucraina, o armă și muniție.

Citeste si: Zelenski cere „maximum” de la liderii G7 pentru a pune capăt războiului cât mai repede

Ucraineanca a fost identificată la vama din Sighetul Marmației în timp ce intenționa să intre pe teritoriul României cu o armă și muniție.

Oamenii legii au deschis o anchetă, iar femeia este acum cercetată pentru contrabandă.

Ucraineanca a declarat că n avea de gând să folosească arma

Pistolul pe care femeia îl avea în geantă era neletal, dar atât arma, cât și muniția aferentă acesteia au fost confiscate de polițiștii români.

"Sâmbătă, 25 iunie a.c., în jurul orei 14.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Sighetu Marmației s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în România, un autoturism marca BMW, înmatriculat în Ucraina, în care călătoreau patru persoane.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Maia Sandu, vizită la Kiev, la doar o zi după atacul devastator al Rusiei

La controlul de frontieră, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali au descoperit, în bagaje, un pistol marca Zoraki, șapte cartușe de calibru 9 mm, fără proiectil și alte trei cartușe de 9 mm cu proiectil de cauciuc", se precizează într-un comunicat transmis de Poliţia de Frontieră.

Ucraineanca a declarat că nu știa că are o armă în geantă și că aceasta i-ar aparține fiului ei.

Totodată, femeia a menționat că nu intenționa să folosească pistolul respectiv.

Câți ucraineni au ajuns în România de la începerea războiului

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în țara noastră 5.032 cetăţeni ucraineni, iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.166 cetăţeni ucraineni.

Citeste si: VIDEO Filmare neobișnuită la malul mării. O turistă a observat un delfin mort plutind pe mare

De la declanşarea războiului din Ucraina din data de 24 februarie 2022, până la data de 26 iunie 2022, la orele 24.00, la nivel naţional, au intrat pe teritoriul României 1.334.679 cetăţeni ucraineni. De asemenea, cu 2 săptămâni înainte de începerea conflictului, începând cu data de 10 februarie 2022, au intrat în România 1.369.208 de cetățeni ucraineni.

Citeste si: Vladimir Putin, prima vizită în afara țării de la începutul războiului. Unde merge liderul de la Kremlin


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si