„Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se află luni, 27 iunie, într-o vizită de lucru la Kiev”, a anunţat preşedinţia Republicii Moldova. Cu o zi mai devreme, Rusia a atacat capitala Ucrainei cu mai multe rachete, distrugând o clădire de locuințe și o grădiniță.

Citeste si: Noi atacuri ale Rusiei în regiunea Odesa, la Marea Neagră

Potrivit sursei citate, pe parcursul zilei, Maia Sandu va vizita localităţile Borodeanka, Bucha şi Irpin, şi va avea o întrevedere cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Citeste si: Vladimir Putin, prima vizită în afara țării de la începutul războiului. Unde merge liderul de la Kremlin

Anterior, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a efectuat o vizită la Kiev.

Maia Sandu, vizită emoționantă la Bucha și Irpin

Maia Sandu a putut să vadă cu proprii ochi devastările războiului inițiat de Rusia în Ucraina, precum și urmele lăsate de crimele de război la Bucha sau Irpin. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

maia sandu kiev

Maia Sandu a ajuns cu trenul la Kiev

[Sursa foto: Twitter]

Rachete ruseşti au lovit o clădire rezidenţială şi o grădiniţă din centrul Kievului duminică dimineaţă devreme, rănind cel puțin șapte persoane, printre care și un copil.

Tatăl fetiței scoase de sub dărâmături a decedat.

Citeste si: Zelenski, mesaj dur după acordarea statutului de candidat la aderarea la UE

"Ruşii au lovit din nou Kievul. Rachetele au deteriorat o clădire de apartamente şi o grădiniţă", a spus Andri Eermak, şeful cabinetului de consilieri de la președinția Ucrainei.

maia sandu

Vizita Maiei Sandu la Kiev, în condiții de front

[Sursa foto: Twitter]

"Am vizitat orașele Borodyanka, Bucha și Irpin. Am rămas fără cuvinte în fața nivelului de violență și distrugere pe care l-am văzut. Este o tragedie de neimaginat", a declarat Maia Sandu pe pagina personală de Twitter.

Liderii UE au decis joi să acorde statutul de candidat oficial Ucrainei şi R. Moldova şi au declarat că sunt "gata să acorde statutul de candidat" Georgiei după punerea în practică a unor reforme importante. 

maia sandu kiev

"Am rămas fără cuvinte văzând nivelul de violență și distrugere din Ucraina. Este o tragedie de neimaginat", a declarat Maia Sandu

[Sursa foto: Twitter ]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si