O tanara din Iasi si-a petrecut aproape toata viata legata in curtea casei. "Daca ii dau drumul, se musca si se zgarie peste tot" spune mama fetei

Reporterii ieseni au descoperit in comuna Probota o tanara de 27 de ani care este tinuta legata de mama ei in curte. Nicoleta Leonte are probleme psihice din copilarie, iar asta este singura solutie pe care a gasit-o mama ei in varsta de 78 de ani. ##VIDEO22753##

A.S., joi 08 septembrie 2016 , 13:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Are probleme cu capul. O tin legata de mult. Daca ii dau drumul, se musca si se zgarie peste tot. Si noaptea o leg, nu o pot lasa nelegata. Doarme cu mine in pat. De mica a avut probleme, a inceput sa se muste. Am dus-o la doctori, dar au spus ca nu au ce face. De atunci ma chinui cu ea", a declarat mama fetei.
"Ma chinui cu ea, eu ii dau sa manance, eu o spal, eu o schimb. Nu poate manca sau bea singura", a completat femeia in varsta de 78 de ani.- La locuinta fetei s-au deplasat reprezentanti ai DGASPC Iasi si au facut o ancheta. Mamei fetei i s-a propus ca tanara sa fie luata si internata intr-un centru de plasament, insa aceasta a refuzat cu vehementa. In aceasta situatie, tanara va ramane la domiciliu si va fi tinuta in continuare in aceleasi conditii. De asemenea si unii dintre fratii tinerei a spus ca Nicoleta este tinuta de mai multi ani in aceste conditii din cauza mamei. Pe de alta parte, autoritatile sunt intr-o situatie in care nu prea au ce face avand in vedere ca familia refuza sa o dea pe tanara intr-un centru de plasament unde ar avea parte de ingrijiri corespunzatoare. In momentul in care femeia a auzit ca autoritatile doresc sa o ia pe tanara de acasa, a amenintat ca se va arunca in fantana sau se spanzura.
"Daca mi-o luati pe Nicoleta, ma duc si imi fac seama! Am crescut cu ea si nu vreau sa o dau, daca vreti sa mi-o luati ii dau cu ceva in cap si ma omor si eu", a declarat mama fetei.
Vecinii spun ca biata fata este chinuita pentru bani. Familia ar lua un ajutor de 1500 de lei din cauza bolii pe care o are.
"Spune ca se chinuie cu ea? Nu se chinuie deloc, o tine pentru bani! Nu stiu cati bani ia pentru ea, auzisem de vreo 15 milioane. Nici baba nu vede banii macar, ajung pe la fratii fetei. Nu ar trebui sa o mai tina daca nu este in stare sa aiba grija de ea. Are nevoie de multe, ea parca este un copil de zece ani, cu toate ca are aproape 30. Va dati seama ca nu au nici macar lumina? Stau cu lampa aprinsa ca pe timpuri. Noi o vedem pe fata in ograda, dar ce putem sa facem. A mai venit politia, dar au lasat-o in pace. Spune ca e nebuna si trebuie sa stea legata. Eu nu mai tin minte de cand nu am mai vazut-o lasata libera" spun vecinii, scrie ziarul BZI.

"Are probleme cu capul. O tin legata de mult. Daca ii dau drumul, se musca si se zgarie peste tot. Si noaptea o leg, nu o pot lasa nelegata. Doarme cu mine in pat. De mica a avut probleme, a inceput sa se muste. Am dus-o la doctori, dar au spus ca nu au ce face. De atunci ma chinui cu ea", a declarat mama fetei."Ma chinui cu ea, eu ii dau sa manance, eu o spal, eu o schimb. Nu poate manca sau bea singura", a completat femeia in varsta de 78 de ani.

La locuinta fetei s-au deplasat reprezentanti ai DGASPC Iasi si au facut o ancheta. Mamei fetei i s-a propus ca tanara sa fie luata si internata intr-un centru de plasament, insa aceasta a refuzat cu vehementa. In aceasta situatie, tanara va ramane la domiciliu si va fi tinuta in continuare in aceleasi conditii. De asemenea si unii dintre fratii tinerei a spus ca Nicoleta este tinuta de mai multi ani in aceste conditii din cauza mamei. Pe de alta parte, autoritatile sunt intr-o situatie in care nu prea au ce face avand in vedere ca familia refuza sa o dea pe tanara intr-un centru de plasament unde ar avea parte de ingrijiri corespunzatoare. In momentul in care femeia a auzit ca autoritatile doresc sa o ia pe tanara de acasa, a amenintat ca se va arunca in fantana sau se spanzura."Daca mi-o luati pe Nicoleta, ma duc si imi fac seama! Am crescut cu ea si nu vreau sa o dau, daca vreti sa mi-o luati ii dau cu ceva in cap si ma omor si eu", a declarat mama fetei.

Vecinii spun ca biata fata este chinuita pentru bani. Familia ar lua un ajutor de 1500 de lei din cauza bolii pe care o are."Spune ca se chinuie cu ea? Nu se chinuie deloc, o tine pentru bani! Nu stiu cati bani ia pentru ea, auzisem de vreo 15 milioane. Nici baba nu vede banii macar, ajung pe la fratii fetei. Nu ar trebui sa o mai tina daca nu este in stare sa aiba grija de ea. Are nevoie de multe, ea parca este un copil de zece ani, cu toate ca are aproape 30. Va dati seama ca nu au nici macar lumina? Stau cu lampa aprinsa ca pe timpuri. Noi o vedem pe fata in ograda, dar ce putem sa facem. A mai venit politia, dar au lasat-o in pace. Spune ca e nebuna si trebuie sa stea legata. Eu nu mai tin minte de cand nu am mai vazut-o lasata libera" spun vecinii, scrie ziarul BZI.

 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si