O tânără interpretă de muzică populară a fost condamnată la doi ani de închisoare după ce a accidentat mortal un bărbat!

Magistrații Judecătoriei Târgu-Jiu au dat un prim verdict în dosarul în care tânăra solistă de muzică populară Irina Maria Birou a fost judecată pentru ucidere din culpă.

C.I.P., joi 03 ianuarie 2019 , 12:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității e decizia judecătorilor, după ce cântăreața a fost implicată într-un accident rutier terifiant, în urmă cu doi ani, la Bâlteni, în urma căruia un octogenar și-a pierdut viața.

Doi ani de închisoare cu suspendare, un termen de supraveghere de trei ani și muncă în folosul comunității la Primăria Turburea sau la liceul din comună este pedeapsa primită de cunoscuta solistă Irina Maria Birou.

Judecătorii au luat această decizie, după ce, încă de la primul termen de judecată, în urmă cu cinci săptămâni, Irina Birou a recunoscut în totalitate faptele reținute în sarcina sa și a solicitat ca judecata să aibă loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale, astfel că limitele pedepsei au fost reduse cu o treime.

Magistrații au obligat societatea de asigurări la plata sumei de 230.000 de lei, reprezentând daune materiale și morale către urmașii bătrânului mort în urma accidentului.

Accidentul s-a petrecut acum doi ani

În urmă cu doi ani, pe 18 septembrie 2016, un bătrân de 82 de ani a fost spulberat de autoturismul condus de tânăra Irina Maria Birou, octogenarul fiind târât câteva zeci de metri pe șosea, ajungând, în cele din urmă, într-un șanț de pe marginea DN 66, pe raza localității Moi, din comuna Bâlteni.

Grigore Tătaru se întorcea cu vitele de la câmp și a încercat să traverseze strada în momentul în care a fost izbit în plin de autoturismul care venea dinspre Craiova spre Târgu-Jiu. Bătrânul a decedat pe loc, fiind pur și simplu decapitat. Impactul a fost atât de violent încât motorul mașinii s-a desprins și a ajuns în șanțul de pe cealaltă parte a drumului.

Trebuie spus că în mașină, alături de Irina Birou se mai afla o prietenă a acesteia, care a ajuns și ea în șanț, fiind aruncată prin geamul mașinii, după ce aceasta s-a izbit de un cap de pod din beton. Ambele au suferit leziuni în urma impactului și au fost transportate la spitalele din Rovinari și Craiova.

Irina Birou a fost cercetată penal pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și pentru vătămare corporală din culpă și a fost trimisă în judecată în luna mai a acestui an.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si