Iata cateva dintre cele mai cunoscute mituri pe care oamenii de stiinta, citati de Washington Post, le-au explicat:

Vaccinul antigripal declanseaza gripa. Vaccinul antigripal contine virusi gripali, insa ei nu sunt vii. Un virus "mort" nu poate produse gripa, a explicat un medic.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Vremea rece te imbolnaveste. Oamenii se simt fara vlaga atunci cand afara e frig, insa asta nu inseamna ca se vor imbolnavi. Intr-adevar, oamenii racesc mai des iarna, insa asta se poate cauza si faptului ca stam mai mult inauntru, iar germenii se imprastie mult mai usor.

Copiii devin hiperactivi daca mananca zahar. Desi parintii pot jura ca asta e adevarat, oamenii de stiinta sustin ca mai degraba e vorba despre incantarea copilului cand primeste ceva dulce, mai mult decat despre faptul ca acestea devin agitati din cauza zaharului.

Daca citesti in intuneric sau stai aproape de tv iti vei strica vederea. Aceste obiceiuri de pot obosi mai mult pentru ca ochii depun mai mult efort, insa nu exista nicio dovada ca acestea ar putea deteriora vederea pe termen lung.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si