Inspectori ai Direcţiei Control din cadrul D.G.P.L.C.M.B. au controlat joi noapte spre vineri, modaliatea în care agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în Centrul Istoric al Bucureștiului, dar şi dacă clienţii localurilor respectă normele sanitare de prevenire şi combatere a pandemiei de coronavirus.

În urma verificărilor efectuate, în decursul a numai două ore, aproximativ 59 de agenţi comerciali au fost verificați, iar aproximativ 20 de persoane au fost amendate pentru lipsa măştii de protecţie în spaţiile publice şi pentru încălcarea Legii antifumat.

Valoarea amenzilor emise de polițiștii locali a fost de 17.500 de lei.

Totodată, în zona Str. Halelor/Str. Şelari, echipaje ale Poliţiei Locale, alcătuite atât din poliţişti locali ai Serviciilor Control Transporturi dar şi Utilităţi Publice şi Circulaţie Rutieră au acţionat în vederea verificării respectării prevederilor legale în domeniul transportului de persoane în regim taxi.

Au fost controlați 17 taximetrişti, 13 dintre aceştia fiind amendați, potrivit Legii 38/2003 şi H.C.G.M.B. 178/2008. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 37.800 de lei.

Citeste si: Florentina a dispărut de la un centru al Protecției Copilului. Dacă o vedeți, sunați de urgență la 112

Acțiunile de reţinere a autorizaţiilor taxi vor continua şi în perioada următoare. 

Mai mult, urmează să se întocmească patru adrese către alte autorităţi de autorizare pentru aplicarea măsurilor complementare de reţinere a autorizaţiilor taxi.

Acţiunile vor continua şi în perioada următoare.

La data de 3 februarie 2022, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, au efectuat 26 de percheziții domiciliare, în municipiul  București și județele Iași, Arad, Teleorman, Botoșani, Argeș, Vrancea și Ilfov, într-o cauză penală având ca obiect comiterea infracțiunilor de  constituirea unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2015- 2017, membrii unui grup infracțional organizat ar fi deținut date cu privire la carduri bancare aparținând unor persoane din diverse țări, cu care ar fi efectuat operațiuni financiare în mod fraudulos, respectiv ar fi achiziționat diverse bunuri de la agenți comerciali din străinătate, bunurile fiind livrate pe teritoriul României, prin intermediul firmelor de curierat.

Datele de identificare ale cardurilor bancare ar fi fost obţinute în mod ilegal, fie prin achiziţionarea lor de pe diverse site-uri de specialitate, fie prin accesarea în mod ilegal a unor diverse platforme online.

Prejudiciul estimativ, cauzat de membrii grupului infracțional organizat, stabilit până în prezent, este de 300.000 de euro.

Citeste si: Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”- kfetele.ro

Citeste si: Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO| A fost cod roşu de distracţie astăzi, pe pârtiile de la munte


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si