Octavian Jurma afirmă, marţi seară, că ultimele date referitoare la pandemie arată că cele două variante – Delta şi Omicron – pot coexista foarte bine, săptămâna trecută unul din patru cazuri fiind dat de varianta Delta. Jurma afirmă că sâmbătă e posibil să depăşim recordul din valul 4-Delta, iar săptămâna viitoare vom vedea valori zilnice peste 20.000 de cazuri noi. 

14.000 de cazuri din cele 59.000 de săptămâna trecută au fost provocate de Delta

”Avem astfel o confirmare ca cele doua versiuni pot coexista o perioada şi că cele două valuri continua sa crească împreună (val in val). Faptul ca 1 din 4 cazuri au fost Delta e un motiv suplimentar de prudenta in aceasta perioadă”, afirmă medicul.  

”Presiunea ascendenta va face ca numărul zilnic de cazuri sa crească  până la sâmbătă când e posibil să depăşim recordul din valul 4-Delta. Săptămâna viitoare vom vedea valori zilnice peste 20,000 de cazuri noi înca de marţi şi e posibil să trecem şi de pragul de 25,000 de cazuri noi care era vârful prognozei optimiste”, a mai adăugat el.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Cum se manifestă simptomele Omicron la copii: „Putem să ne păcălim la copiii foarte mici”

Numărul de internări va crește

”Omicron se dovedeşte mai periculos decât Delta pentru copii(...) Dacă rata de creştere a internărilor copiilor se menţine, săptămâna viitoare e posibil să vedem chiar depăşirea pragului de 1.000 de copii internaţi in medie pe zi. Tot în aceasta săptămână vom vede şi o creştere abrupta a internarilor in rândul adulţilor iar de săptămâna viitoare presiunea pe spitale va fi foarte mare”, a mai scris medicul.  

Citeste si: Bulgaria va închide centrele comerciale din cauza unui număr record de infectări cu SARS-CoV-2


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si