Omenirea se află în pericol. Revin la viață viruși antici

Creșterea temperaturilor în zona arctică duce la eliberarea în atmosferă a unor viruși antici foarte periculoși.

Author: K.B. vineri 14 februarie 2020 , 13:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

O echipă de cercetători din Franța vor să readucă la viață un virus gigant vechi de 30.000 de ani, găsit în solurile înghețate din Siberia. Înainte de a-l „resuscita” specialiștii trebuie să verifice dacă acesta poate cauza boli oamenilor sau animalelor.

Citeste si: Turcan: Guvernul va aloca 20 de milioane de euro pentru un nou program-pilot, ”Şcoală după Şcoală”, începând din septembrie 2020.

Citeste si: O tânără din Marea Britanie s-a distrat cu prietenii în club, după care s-a spânzurat. Rezultatul autopsiei i-a șocat pe toți

Citeste si: Un elev de 16 ani a fost înjunghiat de 5 ori în fața liceului. Ce s-a întâmplat cu agresorul- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Citeste si: Turcan: Guvernul va aloca 20 de milioane de euro pentru un nou program-pilot, ”Şcoală după Şcoală”, începând din septembrie 2020.

Îngrijorarea vine în urma creșterii temperaturilor și a exploatării petrolului din Siberia, factori ce ar putea duce la reapariția unor virusuri antice mortale.

Regiunile în care s-au găsit virusurile gigantice sunt acoperite de resurse minerale, în special petrol, și vor deveni din ce în ce mai accesibile pentru exploatare, atât timp cât gheața este într-un continuu proces de topire.

„Dacă nu suntem atenți și industrializăm acele regiuni fără să luam măsurile de siguranță necesare, riscăm să trezim la viață virusuri periculoase, precum variola, despre care credeam că a dispărut”, a declarat Jean-Michel Claverie, unul dintre liderii studiului.
„Microbii din cele două mostre sunt foarte diferiţi între ei, ceea ce înseamnă că trăiau în condiţii foarte diferite de climă în momentul în care au rămas prinşi în gheţar”, declară un cercetător.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si