Specialiștii au anunțat că Omicron se înmulţeşte în bronhii de 70 de ori mai rapid decât Delta

Experții în sănătate au declarat că tulpina Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 se înmulţeşte de 70 de ori mai rapid în ţesutul bronhiilor decât cea originală şi decât Delta. Totul este demonstrat într-un studiu despre transmiterea noii variante.

Author: Georgiana Balaban joi 16 decembrie 2021 , 09:59

Omicron se înmulţeşte în bronhii de 70 de ori mai rapid

Omicron se înmulţeşte în bronhii de 70 de ori mai rapid decât Delta.

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Studiul realizat de o echipă a Universităţii din Hong Kong a mai concluzionat că noua variantă s-a înmulţit

Citeste si: Se înmulțesc cazurile de COVID-19 în Franța. Au fost înregistrate 63.405 de infecţii cu noul coronavirus

de zece ori mai încet în ţesutul pulmonar, fapt asociat de cercetători cu forma mai uşoară de boală dată de tulpină.

Citeste si: Certificatul COVID la locul de muncă, introdus până de Anul Nou- surse

Michael Chan Chi-wai, care a condus analiza, a spus că rezultatul trebuie interpretat cu prudenţă, pentru că gravitatea bolii este determinată nu doar de cât de rapid se înmulţeşte virusul, ci şi de răspunsul imun al unei persoane şi, în special, dacă sistemul imunitar devine suprasolicitat.

Ce au anunțat cercetătorii

„Este remarcat faptul că, prin infectarea mult mai multor oameni, un virus foarte contagios poate provoca o boală mult mai gravă şi deces, chiar dacă virusul în sine ar putea fi mai puţin patogen.

Astfel, laolaltă cu studiile noastre recente care arată că variantă Omicron poate evita inumitatea dată de vaccinuri şi infecţia trecută, ameninţarea reprezentată de Omicron este probabil să fie foarte importantă”, a declarat el.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: „Am ținut ascunsă sarcina vreo șase luni” Bianca Drăgușanu nu s-a ferit și a spus totul- wowbiz.ro

Citeste si: OMS: Varianta Omicron prezintă un risc global „foarte mare”. Ce se întâmplă cu virusul

Jeremy Kamil, profesor de microbiologie şi uminologie asociat Louisiana State University Health Shreveport, a subliniat că Delta, care s-a dovedit a fi mult mai patogenă, a prezentat un tipar similar de replicare mai înceată în plămâni.

Omicron se înmulţeşte în bronhii de 70 de ori mai rapid

Omicron acaparează Europa și nu numai.

[Sursa foto: PixaBay]

„Aceşti autori au descoperit că Omicron se înmulţeşte fantastic de bine- chiar mai rapid decât Delta şi virusul original- în ţesutul bronhiilor. Asta ar putea fi, într-un anumit mod, în beneficiul răspândirii/ transmiterii între oameni”, a spus el.

Mutația ingrijorează întreaga Europă. „Desigur, o componentă importantă a transmisibilităţii Omicron în viaţa reală va fi reprezentată de abilitatea sa de a evita anticorpii neutralizanţi care protejează în primul rând împotriva infecţiei. Este foarte posibil să se răspândească uşor chiar între persoanele vaccinate, mai ales în cazul celor care nu au primit recent o doză suplimentară”.

Citeste si: Primul deces cauzat de Omicron în Europa

Citeste si: „Nu mai sunt șanse să ne așezăm la aceeași masă.” Flavius Nedelea a vorbit pentru prima dată, după ce el și Anamaria Prodan au mers pe drumuri separate- kfetele.ro

Citeste si: „Îmi vine să mă târăsc ca un șobolan. Nu mă recunosc”. Lili Sandu, în depresie după ce a devenit mamă! Vedeta și-a înecat amarul în alcool- radioimpuls.ro

Datele iniţiale, publicate online şi fără evaluare a colegilor de breaslă, au rezultat din experimente în care au fost folosite mostre de ţesut pulmonar prelevate de la pacienţi în timpul operaţiilor.

În 24 de ore, varianta Omicron s-a înmulţit de 70 de ori mai mult decât Delta şi varianta originală a coronavirusului. Instalarea în bronhii permite, potrivit oamenilor de ştiinţă, să transmită virusul mai uşor.

Citeste si: Primul caz de OMICRON în București. Este vorba de o asistentă medicală, în vârstă de 31 de ani


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si