OMS: 8 vaccinuri anti-COVID 19 sunt în etapa de testare pe oameni. Când am putea avea un vaccin?

Opt vaccinuri anti-COVID 19 sunt în etapa de testare pe oameni, conform unui document al Organizaţiei al al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Author: A.M.S. duminică 17 mai 2020 , 16:35

Vaccin coronavirus
Vaccin coronavirus
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Opt proiecte de vaccinuri anti-COVID 19 care sunt în faza 1 şi 2 de testare, potrivit unui document al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii obţinut de mediafax.ro.

Din 8 companii care sunt aproape de un vaccin, patru sunt din China. Două companii sunt din SUA, una este din Marea Britanie şi iar o altă echipă este o combinaţie între o companie americană, chineză şi germană.

Citeste si: Nelu Tătaru: Se poate ajunge la reintroducerea stării de urgenţă

Vaccin coronavirus
Vaccin coronavirus

Ce înseamnă etapa 1 şi 2 de studii clinice?

Trialuri de faza I

Au ca obiectivul principal determinarea dozei maxima tolerată – MTD sau doza minimă eficientă. Numărul de subiecţi este de obicei redus de sub 50. Se studiază şi defineşte profilul farmacologic al produsului (absorbtia, distributia, metabolizarea, excretia si durata de actiune).

Din punct de vedere metodologic se utilizeaza niveluri de doze crescute treptat, pe loturi mici de pacienti (deobicei sub 10), până când toxicitatea ajunge la un nivel predeterminat sau pănă când apare toxicitate neaşteptată.

Citeste si: Coronavirus România 17 mai 2020. Câte cazuri noi s-au înregistrat în ultimele 24 de ore?

Trialuri de faza II

Au ca scop principal determinarea eficienţei produsului (rata de răspuns a unei anumite condiţii patologice la adminstrarea terapiei) şi de a depista efectele adverse. Numărul de subiecţi este între 50-200.

Citeste si: O mamă din Ucraina, care s-ar afla în depresie postnatală, și-a aruncat copilul pe geam, de la etajul cinci. Bebelușul a murit la spital- kanald.ro

Citeste si: Cum se înțelege Maria Cârneci cu soția fiului ei? „O fată pe care nu o consider noră”- wowbiz.ro

Compania din China Sinovac va încheia prima etapă de studio pentru primele două faze ale testării. Data trecută în documente este de 13 decembrie 2020. Ulterior fazelor 1 şi 2 urmează etapele 3 şi 4 când vaccinul poate fi dat populaţiei generale.

Citeste si: Fabrica Arctic de la Găeşti, închisă temporar din cauza unui focar de coronavirus! 66 de cazuri au fost deja confirmate

La nivel global sunt 4,737,926 de cazuri cu COVID 19, iar 313,636 şi-au pierdut viaţa în urma infecţiei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si