Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu are până la această oră informaţii despre un eventual deces asociat noii variante Omicron, a declarat vineri la Geneva un purtător de cuvânt al OMS, relatează AFP.

Niciun deces provocat de varianta Omicron

„Nu am văzut niciun raport despre decese asociate Omicron", a declarat Christian Lindmeier, la conferinţa de presă săptămânală a OMS de la Geneva.

Tot el a precizat că vom avea „mai multe cazuri, mai multe informaţii, precum şi- sper să nu fie cazul- decese".

Citeste si: Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Franța intră în zona roșie, Spania în zona galbenă

Infectările cu varianta Omicron cresc în Europa

Infectările cu Omicron au fost constatate în aproape 30 de ţări de pe toate continentele, unele depistând infectări anterioare datei primului anunţ despre această variantă.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

În SUA și în Australia au apărut deja primele cazuri de transmitere locală.

Tot OMS a anunțat că este posibil ca Omicron să se răspândească la nivel global, deşi medicii nu au adunat încă suficiente informații despre noua variantă.

Citeste si: Raed Arafat, avertisment despre varianta Omicron. "Situaţia este una serioasă. Va înlocui varianta Delta și va deveni predominantă"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si