Reprezentanții OMS, anunț despre COVID-19: „Nu deținem control asupra virusului”

Reprezentanții OMS au făcut un anunț îngrijorător privind pandemia Sars-Cov-2. Specialiștii au declarat că nu am scăpat de pericol și că oamenii nu dețin controlul asupra virusului.

Author: Georgiana Balaban joi 07 octombrie 2021 , 09:13

oms anunț pandemie covid 19

Virusul Sars-Cov-2 continuă să facă victime.

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Tulpina Delta face ravagii la nivel mondial. Cazurile Sars-Cov-2 cresc de la o oră la alta, iar oamenii sunt neputincioși. Directoarea programului de combatere a maladiei infecţioase COVID-19 din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Maria Van Kerkhove, a tras un semnal de alarmă asupra populației.

Specialista a anunțat că pandemia nu s-a terminat. Ea spune că încă ne aflăm în cadrul unui pericol iminent, căci nimeni nu deține un control asupra virusului nimicitor.

Citeste si: Ce simptome are și cât de periculoasă este C.1.2, noua mutație COVID-19

Maria Van Kerkhove avertizează populația. Directoarea din cadrul OMS a mărturisit că noul coronavirus este încă departe de a fi ţinut sub control şi că mulţi oameni cred, în mod eronat, că pandemia este aproape de a fi învinsă.

Citeste si: Peste 4,5 milioane de oameni au decedat din cauza coronavirusului, de la începutul pandemiei

OMS- anunț îngrijorător

România se luptă cu valul patru COVID-19. Țara înregistrează de la o zi la alta, un număr tot mai mare de cazuri Sars-Cov-2. Același lucru se întâmplă și în celelalte țări. Directoarea programului de combatere a maladiei infecţioase COVID-19 din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) se arată îngrijorată de evoluția pandemică și de răspândirea variantei Delta în masă. Maria Van Kerkhove a zis că pandemia încă nu a trecut, lucru demonstrat de numărul infectărilor zilnice.

Citeste si: Nou record de infectări COVID-19 în Israel, țara care se protejează masiv cu doza nr. 3 de vaccin

Aceasta a afirmat că în prezent nimeni nu deține un control asupra virusului nimicitor Covid-19, deși tot mai mulți oameni se comportă de parcă pandemia nu ar fi existat vreodată în viața lor. Specialista este indignată de lipsa de empatie a populației. Ea a explicat că în anumite oraşe, vedem secţii de terapie intensivă şi spitale saturate, precum şi oameni care mor, în timp ce pe străzi oamenii se comportă ca şi cum pandemia a fost complet învinsă.

„Situaţia se află încă într-o dinamică incredibilă. Iar ea este dinamică, deoarece nu deţinem controlul asupra acestui virus”, a subliniat Maria Van Kerkhove în timpul unor discuţii purtate în direct pe conturile de pe reţelele de socializare ale OMS. Încă nu am scăpat de pericol. Ne aflăm chiar la jumătatea acestei pandemii. Însă unde anume mai exact… nu ştim deocamdată, pentru că, sincer, nu folosim instrumentele de care dispunem în prezent pentru a ne apropia de sfârşitul ei”, a precizat Maria Van Kerkhove.

Organizația Mondială a Sănătății crede că în Europa se vor înregistra peste 200.000 de decese asociate cu COVID-19. Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Hans Kluge, a făcut anunțul într-o conferință de presă. Acesta s-a arătat foarte îngrijorat de creșterea numărului de infectări.

oms anunț pandemie covid 19

Testarea oamenilor împotriva coronavirus.

[Sursa foto: PixaBay]

Hans Kluge a anunțat că numărul deceselor în regiune a crescut cu 11%, o estimare fiabilă ce prevede 236.000 de noi decese în Europa până la începutul lunii decembrie. Oficialul a subliniat că următoarele cazuri se vor adăuga celor 1,3 milioane de decese provocate din cauza pandemiei cu virusul SARS-CoV-2.

Citeste si: Urmează valul 4 al pandemiei de coronavirus în România? Alexandru Rafila avertizează: „E posibil sa fie la începutul...”

„Săptămâna trecută, numărul morţilor în regiune a crescut cu 11%, iar o proiecţie fiabilă prevede 236.000 de morţi în Europa până la 1 decembrie în afară de cele 1,3 milioane de decese cauzate de COVID-19 pe acest continent până în prezent” a spus Hans Kluge, în cadrul conferinţei de presă.

Directoarea programului de combatere a maladiei infecţioase COVID-19 din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS)

Directoarea programului de combatere a maladiei infecţioase COVID-19 din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) - Maria Van Kerkove.

[Sursa foto: Facebook]

Maria Van Kerkhove a încheiat prin a spune că decesele raportate la nivel mondial au fost înregistrate în cea mai mare parte la persoane care nu erau vaccinate împotriva COVID-19.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si