Alexandru Rafila refuză să se vaccineze cu a treia doză a serului anti-CORONAVIRUS. Doctorul a ajuns la o concluzie după discuția purtată cu specialiștii din Israel.

Rafila a avut COVID-19 iarna trecută. El s-a vaccinat cum au apărut pe piață serurile anti-Sars-Cov-2. Acum, însă medicul uimește pe toată lumea. Reprezentantul României la OMS a declarat că are motive clare pentru care a ajuns la concluzia că nu este necesar să se vaccineze și cu a treia doză de vaccin.

Citeste si: Medicul Alexandru Rafila, dezvăluiri despre decesele COVID din România

Rafila a mărturisit că a purtat discuții cu specialiștii din Israel și a ajuns la concluzia că cei trecuți deja prin boală ori cei care s-au vaccinat cu primele două doze nu mai trebuie să o facă şi pe a treia. Specialistul vrea ca acest lucru să fie știut de toată lumea. Rafila a anunțat că oficialii trebuie să spună public, clar și răspicat că imunizarea pentru a treia oară este doar o variantă, nu ceva necesar.

Ce a transmis medicul Alexandru Rafila

„Cu doza trei nu mă voi vaccina. Persoanele care au trecut prin infecţie şi s-au vaccinat cu două doze de vaccin Pfizer, sau o doză de alt vaccin, nu mai trebuie să facă şi a treia doză.

Lucrul acesta trebuie foarte clar spus. Domnul doctor Gheorhiţă şi-a schimbat opinia, eu l-am auzit spunând de două ori, că nu este necesar. Eu am discutat cu colegi de ai mei din Israel care studiază îndeaproape aceste vaccinuri. Recomandarea şi pentru Israel, este ca acele persoane care au trecut prin infecţie şi au făcut deja vaccinarea completă, să nu mai facă şi doza a treia", a spus medicul Alexandru Rafila, informează Antena 3.

alexandru rafila nu se vaccinează cu a treia doză coronavirus

Rafila nu se vaccinează cu a treia doză.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Rafila a făcut aceste declarații după ce coordonatorul campaniei de vaccinare a declarat public că doza a treia de vaccin poate fi amânată. Valeriu Gheorghiță a mărturisit că nu trebuie refuzată, însă.

Citeste si: Medicul Alexandru Rafila, anunț important referitor la circulația virusurilor din toamna aceasta: ”Ar putea circula mai intens”

Gheorghiță a ținut să aducă în prim-plan și condițiile în care o persoană poate opta și pentru cea de-a treia doză de vaccin. Astfel, trebuie îndeplinite două condiții: trecerea a cel puțin 180 de zile de la cea de-a doua doză și completarea schemei inițiale de vaccinare.

Cu a treia doză este necesar să se vaccineze profesorii, cadrele medicale, cei care intră zilnic în contact cu multe persoane, dar și cei care prezintă un risc crescut de a avea forme severe ale bolii.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Îmbrânceli și bătaie pe scena festivalului Beach, Please! Cine este artistul care a fost doborât la pământ- radioimpuls.ro

Citeste si: Medicul Alexandru Rafila: S-ar putea să asistăm la un nou val al pandemiei..

„Doza a treia, doza de rapel, în momentul de față poate să fie administrată tuturor persoanelor care îndeplinesc două condiții. În primul rând, să avem cel puțin 180 de zile de la cea de-a doua doză de vaccin și, evident, să fi completat schema inițială de vaccinare, dar în mod deosebit este recomandată, așa cum menționat, celor cu risc crescut de infectare, cum e personalul medical, personalul din învățământ, cei care sunt la interfața cu publicul și care interacționează în fiecare zi cu un număr mare de persoane, precum și cei care au risc crescut de forme severe, indiferent dacă au fost vaccinați cu schemă completă, și aici mă refer la vârstnici și cei care sunt în evidență cu afecțiuni cronice. Nu este contraindicată efectuarea dozei a treia, dar putem să temporizăm acest moment. Putem să amânăm decizia de efectuare a dozei trei, dar nu există o contraindicație sau probleme de siguranță la persoanele care sunt vaccinate cu schema completă și au și istoric de trecere prin boală”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Citeste si: Alexandru Rafila a dezvăluit motivul real al închiderii școlilor: "Aceste cifre să nu fie folosite ca pretext". Care este adevărul


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si