OMS anunţă o penurie mondială de echipament de protecţie individuală în toiul epidemiei pneumoniei virale de coronavirus

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat vineri că o penurie mondială de echipament de protecţie este în curs, în contextul în care epidemia noului coronavirus chinez continuă, cu 630 de decese confirmate şi peste 30.000 de persoane bolnave, relatează AFP.

R.B., vineri 07 februarie 2020 , 15:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Lumea se confruntă cu o lipsă cronică de echiamente de protecţie individuală”, a declarat directorul OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o reuniune a Organizaţiei la Geneva.

Citeste si: VIDEO | Informații șocante din China: coronavirusul ar fi ucis 25.000 de oameni

Tedros Adhanom Ghebreyesus a anunţat că urmează să discute cu reprezentanţi ai lanţului de aprovizionare în vederea unei soluţionări a ”nodurilor” din producţie.

Guvernul chinez a recunoscut, la rândul său, la începutul săptămânii, că are nevoie urgentă de măşti de protecţie pentru a înfrunta epidemia de penumonie virală.

Citeste si: VIDEO | Român aflat pe vasul de croazieră plasat în carantină din cauza coronavirusului: „Pasagerii nu au voie să iasă din cabine, sunt izolați!”

În lume, 240 de cazuri de contaminare au fost confirmate în aproximativ 30 de ţări şi teritorii - între care două mortale la Hong Kong şi în Filipine.

OMS a anunţat săptămâna aceasta că trimite măşti, mănuşi, haine de protecţie, aparate respiratorii şi kituri de depistarea virusului ţărilor care cer ajutor.

Citeste si: Informații șocante din China: coronavirusul ar fi ucis, de fapt, 25.000 de oameni, iar alți 150.000 ar fi fost infestați! Cifrele sunt alarmante

Într-un mesaj publicat vineri pe Twitter, OMS a anunţat totodată ”mobilizarea întregii puteri a Naţiunilor Unite” şi unirea ”partenerilor în vederea identificării capacităţilor şi lacunelor şi a celui care este cel mai bine plasat să acopere aceste lacune”.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si