Luni dimineaţă, o asistentă de 47 de ani de la Spitalul Balş, care lucra în Secţia Medicină internă, a decedat la Spitalul Municipal Caracal. Un alt angajat din aceeaşi secţie, de asemenea testat pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2, o infirmieră, este la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

Activitatea din Secţia Medicină internă a Spitalului Orăşenesc Balş a fost suspendată

”Activitatea din Secţia Medicină internă a Spitalului Orăşenesc Balş, unde erau îngrijiţi şi pacienţi cu COVID-19, a fost suspendată pentru o săptămână, după ce şapte angajaţi din această secţie au

fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2, iar una dintre asistentele infectate a murit”, a declarat luni, managerul unităţii medicale, Carmen Daniela Grigoriu.

Citeste si: Prefectul de Constanţa afirmă că judeţul nu raporta numărul total de teste COVID-19 făcute

Citeste si: Judeţul care s-a remarcat la nivel național în lupta cu Covid-19

7 angajați de la secția medicală sunt infectați cu COVID-19

"În spital sunt şapte angajaţi infectaţi, toţi de la Secţia medicală, asistenţi şi infirmieri. De astăzi am obţinut de la Direcţia de Sănătate Publică, pentru o săptămână, suspendarea activităţii secţiei Medicină inernă, unde au fost trataţi pacienţii COVID. Se face dezinfecţie completă şi nu se mai internează nimic", a spus Grigoriu.  

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

În cadrul secţiei erau internaţi 11 pacienţi, dintre care trei au fost transferaţi către alte unităţi medicale şi opt vor fi externaţi cu izolare la domiciliu şi monitorizare prin medicul de familie. Așadar, în perioada în care activitatea Secţiei medicale de la Spitalul Balş va fi suspendată, pacienţii care vor necesita internare în această secţie vor fi direcţionaţi către alte spitale din zonă.

În judeţul Olt, de la începutul pandemiei au fost confirmate 3.145

de cazuri de COVID-19, luni fiind raportate 38 de cazuri noi de îmbolnăvire.

Sursa: Agerpres


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si