Organizația Mondială a Sănătății trimite o delegație în România pentru a înțelege de ce o țară cu acces la toate vaccinurile anti-Covid are o rată atât de scăzută de imunizare, a anunțat președintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu. ”Avem un număr enorm de mare de decese evitabile”, a spus medicul român.

Citeste si: Raed Arafat a declarat că medicii care dezinformează populația în privința vaccinării vor fi demiși: „Se vor lua măsuri dure”

România, pe locul 2 în lume după decesele asociate COVID-19

România se află în prezent pe locul doi în lume şi pe primul loc în Europa la decesele zilnice asociate Covid-19, raportate la populaţie. Cifrele sunt calculate ca medie zilnică pentru săptămâna care s-a încheiat joi, 14 octombrie, potrivit platformei Our World in Data, realizată de cercetători Oxford.

Citeste si: VIDEO| Bolnavi îngrămădiți pe holurile spitalului din Buzău

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

România are cea mai mică rată de vaccinare din Uniunea Europeană, mai precis 29,1%.

Delegație OMS, la București

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a spus că reprezentanții acestei instituții au cerut o întâlnire pentru cu reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică pentru a analiza cauzele dezastrului epidemiologic din România.

„Suntem într-o situație dramatică. Cum am ajuns aici? Prin nevaccinare, prin lipsa de încredere în mesajul nostru, al medicilor. Țara noastră a ajuns un exemplu negativ la nivel internațional. Organizația Mondială a Sănătății trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă, de ce într-o țară cu acces la toate vaccinurile posibile avem o rată de vaccinare așa scăzută”, a declarat Daniel Coriu la Digi24.

Citeste si: Episcopul de Giurgiu, declarații despre vaccinuri expirate și incendii-făcătură: ,,Dau foc românilor în spitale!”

Cine e responsabil pentru "decesele evitabile"?

Consecința directă o vedem în spitale, spune medicul român: sunt supraaglomerate cu infecții COVID, nu mai putem face față cazurilor noi, avem un număr enorm de mare de decese evitabile.

"Subliniez acest lucru, decese evitabile, pacienți care au murit și nu trebuia să moară. Resursa umană, corpul medical, este sub o presiune uriașă, suntem obosiți, suntem copleșiți, tratăm pacienți în corturi și containere. Trebuie să recunoaștem, să ne asumăm că avem resurse limitate", a explicat șeful Colegiului Medicilor.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si