Operat de urgență de colecist, Ducu Bertzi este încurajat de colegii de scenă: ”Să te faci bine, Ducule! Și asta repede, că mai avem treabă...de ne-or lăsa ăștia...Doamne-ajută!”

Cunoscutul cântăreț de folk Ducu Bertzi a trebuit să-și amâne concertele pentru a se opera de urgență de colecist.

Author: Petru Luca marți 06 octombrie 2020 , 18:18

Bertzi
Ducu Bertzi a fost operat de colecist
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cunoscutul cântăreț de folk Ducu Bertzi (65 de ani) a trebuit să-și amâne concertele pentru a se opera de urgență de colecist. Cum intervenția s-a dovedit un succes, Bertzi va urma o perioadă de două săptămâni de recuperare, după care artistul intenționează să se întoarcă la treabă.

Mai ales că necazurile medicale i-au întrerupt solistului seria de concerte pe care o avea prin țară alături de bunii săi prieteni Vasile Șeicaru și Victor Socaciu

Citeste si: După ce a fost parlamentar, consul în Canada, Victor Socaciu se plânge că politicenii nu-l cheamă la concerte

”Să te faci bine, Ducule! Și asta repede, că mai avem treabă...de ne-or lăsa ăștia...Doamne-ajută!”, i-a transmis Vasile Șeicaru colegului său, imitat și de Victor Socaciu: ”Multa sanatate si grabnica revenire pe scena, draga Ducu!”, a notat Socaciu. 

Ducu Bertzi a susținut 1400 de spectacole în cadrul Cenaclului Flacăra

Până în 2017, Ducu Bertzi a fost și membru în Consiliul de Administrație al Societății Române de Radio, astfel ca a trebuit să-și depună anual declarația de avere. Din ultimul document depus reieșea că folkistul deținea, împreună cu soția Theodora, patru terenuri, un apartament și o casă de locuit în București. Cei doi aveau în conturi aproximativ 80.000 de euro, dar și o datorie de 17.000 de euro la o bancă. La capitolul venituri, celebrul cântăreț declara că a încasat, în anul 2016, 73.350 de lei (salariul de la Radio), 43.700 de lei (din drepturi de autor) și 52.000 de lei (sponsorizări activitate artistică). În total, Bertzi a câștigat în anul respectiv 169.050 de lei, adică a avut un venit de 14.087 de lei (3.100 de euro) pe lună.

Bertzi
Ducu Bertzi concertează alături de prietenii Șeicaru și Socaciu

Nume de referință în istoria muzicii folk românești, Ducu Bertzi a susținut peste 1400 de spectacole, între 1979 și 1985, în cadrul Cenaclului Flacăra, înregistrând piese celebre precum: ”Și de-ar fi”, ”Floare de colț”, ”M-am îndrăgostit numai de ea”, ”Suflet fără chei”, ”Iertările” sau ”Unde oare”.  


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si