Ora de vară 2023. Va mai trece sau nu România la ora de vară în acest an?

Ora de vară 2023. Zilele mai lungi sunt o bucurie, dar ce vor face românii în acest an? Se mai trece sau nu la ora de vară?

Author: Laura Macovei luni 06 februarie 2023 , 15:47

Ora de vară 2023. Va mai trece sau nu România la ora de vară în acest an?

Ora de vară 2023. Va mai trece sau nu România la ora de vară în acest an?

[Sursa foto: colaj pixabay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ora de vară 2023.  Vezi ce s-a decis în legătură cu trecerea la ora de vară în anul 2023.

În fiecare an, ora se schimbă de două ori, primăvara și toamna. Iată dacă se mai schimbă sau nu ora în 2023 și când ar trebui să se facă trecerea la ora de vară 2023.  

Va trece sau nu România la ora de vară 2023? 

Deși au existat multe controverse legate de schimbarea orei și de efectele pe care acest obicei ar putea afecta starea de sănătate a oamenilor, unele țări, printre care și România, încă respectă această regulă.

Citește și: Fazele lunii februarie 2023. Când este Lună Nouă și Lună Plină?

Citeste si: „Distrugea tot când îi venea sevrajul”. O femeie din Maramureș și-a ucis mama, la scurt timp după ce fusese externată de la psihiatrie- kanald.ro

Citeste si: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta- wowbiz.ro

Astfel, România trece în fiecare an la ora de iarnă, respectiv ora de vară.

Anual, trecerea la ora de vară se face în ultimul weekend din luna martie. Acest lucru înseamnă că România va trece la ora de vară pe 26 martie 2023. Ora de vară este cu o oră înaintea orei oficiale standard, cunoscută și sub denumirea de ora de iarnă. Vestea bună este că se va înnopta mai târziu cu o oră. 

Pe data de 26 martie 2023, atunci când se va face trecerea la ora de vară, ziua va avea doar 23 de ore, fiind cea mai scurtă zi din an. Odată cu schimbarea orei, ziua va fi mai lungă, iar noaptea mai scurtă. 

Astfel, urmează ca România să treacă la ora de vară 2023, fapt care le va permite oamenilor să profite mai mult timp de lumina soarelui. 

Controverse legate de schimbarea orelor

Cu toate că țărilor membre ale Uniunii Europene li s-a cerut să renunțe la schimbarea orei de două ori pe an, acest lucru nu a mai fost pus în aplicare din cauza pandemiei de coronavirus.

Citește și: Premoniție sumbră: Ce mesaj a transmis un TikToker, autoproclamat „călător în timp”

De asemenea, având în vedere contextul economic actual, trecerea la ora de vară ar putea reduce facturile la energie, având în vedere că ne vom putea bucura mai mult de lumina naturală.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si