Oraşul italian Piobbico, capitala mondială a oamenilor urâţi

Oraşul italian Piobbico, aflat între Munţii Apenini şi Marea Adriatică, este cunoscut ca fiind capitala mondială a oamenilor urâţi.

Author: M.A. miercuri 11 decembrie 2019 , 18:47

Oraşul italian Piobbico, capitala mondială a oamenilor urâţi
Oraşul italian Piobbico, aflat între Munţii Apenini şi Marea Adriatică, este cunoscut ca fiind capitala mondială a oamenilor urâţi.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Piobbico este un oraş medieval, însă, în ciuda frumuseţii locului, este recunoscut pentru „urâţenia” oamenilor.

Din 1879, aşezarea cu 2.000 de locuitori găzduieşte Club dei Brutti (clubul urâţilor, n.r.), o asociaţie ai cărei membri cred că „o persoană este ceea ce este şi nu ce pare”. De-a lungul a generaţii, ceea ce a început ca o idee utopică a devenit o mişcare internaţională.

Astăzi, clubul are peste 30.000 de membri în 25 de localităţi din lume.

Club Dei Brutti a fost conceput, potrivit BBC, ca serviciu de peţitorie pentru femeile singure din oraş. Pe măsură ce a evoluat, localnicii au făcut din el o unealtă de a aminti societăţii că frumuseţea interioară este mai importantă decât cea fizică, iar, în 2007, în centrul Piobbico a fost inaugurată o statuie dedicată oamenilor urâţi.

Citeste si: Alexandru Rafila, critici dure la adresa medicilor care iau șpagă de la pacienți: „Nu există vreo justificare”- kanald.ro

Citeste si: De ce nu vrea Georgiana Lobonț să vorbească despre divorț. Armin Nicoară încearcă să o convingă- wowbiz.ro

Citeste si: Doliu în lumea muzicii românești: A murit un mare artist

Citeste si: Cea mai căutată româncă a fost prinsă după cinci ani de către autorități

Citeste si: VIDEO| Cum scăpăm de depresia de Sărbători

Este destul de uşor pentru o persoană să fie admisă în club. Membrii seniori jurizează şi clasifică „urâţenia” potenţialilor membri- de la „nespecifică” la „extraordinar de urât”. Astfel că membrii clubului nu sunt neapărat urâţi- asociaţia este concentrată mai mult să sărbătorească frumuseţea interioară.

În prima duminică a lunii septembrie, oamenii se adună pentru a lua parte la Festivalul Urâţilor, care are loc anual. La acest eveniment, este ales preşedintele clubului şi sunt înscrişi noi membri.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si