Orban, despre inaugurarea în septembrie a metroului din Drumul Taberei

Premierul Ludovic Orban a declarat, întrebat dacă i se pare normal ca metroul din Drumul Taberei să fie inagurat chiar în luna septembrie, când sunt alegerile locale, că i se pare normal „ca metroul să fie pus în funcţiune, atunci când poate fi pus în funcţiune”.

Author: Catalina Popa vineri 21 august 2020 , 19:49

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Şeful Executivului a mai spus că atunci când va fi gata metroul, bucureştenii îl vor putea folosi. Cu o zi în urmă, ministrul Transporturilor Lucian Bode, a afirmat că metroul din Drumul Taberei ar putea fi inaugurat în aproximativ o lună, iar în septembrie „să vedem trenurile de metrou circulând pe M5”.

„Mie mi se pare normal ca metroul să fie pus în funcţiune, atunci când poate fi pus în funcţiune. Când va fi gata şi cetăţenii din Bucureşti vor putea să îl folosească, atunci va fi pornit şi nu cred că e un lucru negativ să dai drumul la circulaţie pe un tronson de metrou mult aşteptat din Bucureşti”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat vineri într-o conferinţă de presă la Timişoara dacă i se pare normal ca metroul din Drumul Taberei să fie inaugurat fix în perioada alegerilor locale.

Citeste si: Când va fi votată moţiunea de cenzură? Anunţul făcut de Marcel Ciolacu

Citeste si: Un bărbat din Sângeorz-Băi a vrut să curme viața soției sale, după care, și-a pus capăt zilelor, într-o magazie. Femeia a ajuns, cu ultimele puteri, la o stație de pompieri- kanald.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”- wowbiz.ro

Ministrul Transporturilor Lucian Bode a declarat, pentru Radio România Actualităţi, că Metrorex a reuşit să soluţioneze problema infiltraţiilor de apă pe şantierul Magistralei de metrou M5, lucru care va permite ca metroul din Drumul Taberei să fie inaugurat în aproximativ o lună, iar în septembrie „să vedem trenurile de metrou circulând pe M5”

"Au început testele instalaţiilor electro-energetice şi acestea sunt în regulă"

„Săptămâna aceasta, luni, au început testele instalaţiilor electro-energetice şi acestea sunt în regulă, se fac şi testele dinamice cu 8 trenuri pentru teste dinamice şi înmagazinarea tonajului de rodaj. De luni, 24 august, Comisia de Recepţie începe recepţia pe specialităţi, pe componente şi în paralel se realizează şi recepţia la terminarea lucrărilor respectiv la punerea în funcţiune a instalaţiilor. Sperăm că toate aceste proceduri să se realizeze într-un timp cât mai scurt astfel încât în septembrie să putem să vedem trenurile de metrou circulând pe M 5”, a declarat Lucian Bode pentru RRA.

Citeste si: Dezastru în școlile din Germania! Numărul cazurilor de coronavirus a explodat

Lucrările la magistrala M5 de metrou pe ruta Eroilor- Drumul Taberei au început în 2012 şi au avut un prim termen de finalizare a lucrărilor în 2015. Linia 5 de metrou va avea o lungime totală de 6,7 kilometri, zece staţii şi un depou, situat la staţia Valea Ialomiţei.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si