Orban, mesaj de Ziua Aviației: „Eforturi pentru care toţi cei implicaţi merită recunoştinţa şi respectul nostru”

Premierul Ludovic Orban a transmis un mesaj de Ziua Aviației în care a arată că viața pacienților depinde de accesul cât mai rapid la unități medicale.

Author: Alex Dumitrescu luni 20 iulie 2020 , 09:46

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Îi sărbătorim astăzi pe profesioniştii aerului şi întreg personalul din domeniul aviaţiei civile şi militare, cu convingerea că munca lor înseamnă siguranţa călătoriilor noastre cu avionul, şanse nepreţuite pentru cei a căror viaţă depinde de accesul cât mai rapid la unităţi spitaliceşti din ţară sau de peste hotare, intervenţii vitale în situaţii de urgenţă şi, nu în ultimul rând, înseamnă apărarea şi securitatea spaţiului aerian al României.

Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, marcată în aceeaşi zi când este prăznuit Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al piloţilor, este un bun prilej de a le mulţumi tuturor pentru activitatea lor, pentru profesionalismul, responsabilitatea şi curajul cu care îşi fac datoria”, afirmă premierul Ludovic Orban în mesajul transmis luni.

Premierul subliniază că, în cele câteva luni de când şi România este afectată de pandemia cu noul coronavirus, mulţi dintre cei care lucrează în domeniul aviaţiei s-au aflat şi ei în linia întâi în lupta pentru viaţă, alături de medici şi de alte categorii profesionale.

Citeste si: Liderii UE se ceartă pe banii europeni. Exasperare și negocieri în a patra zi de summit

Citeste si: „Nu știu dacă o să trăiesc sau dacă o să mor”. Un băiat din Siria, prins sub dărâmături, cere ajutor printr-un mesaj postat în mediul online- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

„Au existat cazuri de pacienţi care au avut nevoie să fie transportaţi de urgenţă, pe calea aerului, la spitale aflate la distanţe mari, au fost transporturi aeriene de materiale sanitare absolut necesare în contextul crizei sanitare- eforturi pentru care toţi cei implicaţi merită recunoştinţa şi respectul nostru”, consideră Orban.

Conform prim-ministrului, aviaţia a devenit, în cei peste o sută de ani de istorie a sa, un domeniu extrem de complex care, pe lângă logistica şi infrastructura specifice, implică resursă umană foarte bine pregătită.

Citeste si: Raed Arafat, anunţ de ultimă oră pentru români

”Performanţele profesioniştilor aviaţiei din România sunt astăzi recunoscute şi apreciate în lume, atât în domeniul civil, cât şi în cel militar, şi avem aici exemplul celor care ne reprezintă ţara în misiunile desfăşurate sub mandat ONU, OSCE sau NATO. Am o deosebită admiraţie pentru munca tuturor. Vă mulţumesc şi vă felicit pentru tot ceea ce faceţi. La mulţi ani şi Cer senin!”, afirmă Ludovic Orban în finalul mesajului.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si