Orban: „Nu este niciun caz diagnosticat cu coronavirus, niciun cetăţean român nu este infectat”

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că nu există niciun caz confirmat de coronavirus în România şi a făcut apel la populaţie să ia informaţii doar din surse oficiale. Orban a precizat că, dată fiind extinderea epidemiei în Italia, România trebuie să intensifice măsurile.

G.B., luni 24 februarie 2020 , 14:43

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Nu este niciun caz diagnosticat cu coronavirus, niciun cetăţean român nu este infectat. Autorităţile lucrează de două luni de zile organizat. Situaţia din Italia trebuie să determine creşterea numărului de intervenţii – practic Guvernul şi toate instituţiile implicate îşi fac datoria”, a spus, luni Orban, ntr-o conferinţă de presă.

Citeste si: Interviu exclusiv marca stirilekanald.ro! Ce spune o româncă din mijlocul epidemiei italiene de coronavirus! ”Italienii au realizat gravitatea situației”

Acesta a făcut ape la populaţie să ia informaţii doar din surse oficiale.

Citeste si: Euro scade, dar rămâne peste 4,8 lei. Preţul aurului urcă în continuare şi atinge un nou nivel record

„Cer cetăţenilor să ia informaţii numai din surse oficiale, să facă abstracţie de diferitele categorii de informaţii care sunt date pe surse, să urmărească toate comunicările oficiale. (...) În momentul de faţă suntem bine organizaţi, suntem extrem de mobilizaţi în a lua toate măsurile care se impun în astfel de situaţii”, a spus Orban.

Citeste si: Coronavirus. Cum se transmite coronavirusul. Avertismentul important al medicilor

Acesta a explicat că spitalele sunt pregătite pentru diagnosticare, iar informaţiile concrete vor fi date de Ministerul Sănătăţii.

„Noi ne întâlnim periodic, avem măsuri pe care le luăm în funcţie de situaţiile pe care le apar. În ceea ce priveşte stocurile de materiale, de substanţe, de echipamente, ştiţi că în general în depozite stocurile erau egale cu zero, am adoptat o ordonanţă de urgenţă înainte de moţiunea de cenzură tocmai cu obiectivul de a achiziţiona ceea ce e necesar pentru prevenirea şi combaterea coronavirusului, pe măsură de găsi furnizori achiziţionăm în regim de urgenţă tot ceea ce este necesar”, a mai afirmat Orban.

Citeste si: Medicul Streinu-Cercel, despre răspândirea coronavirusului: Problema e a măştilor şi a costumelor de protecţie. Nemaifiind în România, trebuie importate

Acesta a precizat că termoscannerele necesare Aeroportului Henri Coandă sunt în curs de achiziţionare, procedura fiind în desfăşurare.

Orban: „Nu este niciun caz diagnosticat cu coronavirus, niciun cetăţean român nu este infectat”

Orban a afirmat că a dat „semnalul” încă de săptămâna trecută pentru accelerarea procedurii, dar sunt prevederi legale care trebuie respectate în acest sens.

Orban mai spune că ţine legătura cu oficialii români detaşaţi în Italia dar cu oficialii italieni.

„Nu este niciun caz diagnosticat cu coronavirus

„Mesajul pe care l-am dat a fost să respecte deciziile autorităţilor din Italia. Al doilea mesaj pe care l-am dat a fost să evite, pe cât posibil, deplasarea către România. Aici este o chestiune de responsabilitate individuală, atâta timp cât autorităţile din Italia au recomandat izolare al domiciliu, toţi cetăţenii români trebuie să respecte aceste decizi şi recomandări ale autorităţilor din Italia”, a mai declarat premierul.

Citeste si: Raed Arafat a spus adevarul, pe fata despre Coronavirus: "Este doar o chestiune de timp"

El a precizat că recomandările sunt valabile pentru cetăţenii români aflaţi în zonele din Italia unde prezenţa virusului a fost confirmată, iar în ceea ce priveşte oamenii care nu prezintă risc de contaminare sau de expunere la coronavirus, Orban susţine dreptul la circulaţie nu poate fi restrâns.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si