Orban: Pensiile vor creşte de la data de 1 ianuarie 2022

Liderul PNL Ludovic Orban a anunţat că pensiile vor creşte de la data de 1 ianuarie 2022. „La baza creşterii punctului de pensie stă formula care a existat în Legea 263 şi anume compensarea în proporţie de 100% a pierderii puterii de cumpărare, ca urmare a inflaţiei şi de asemenea creşterea puterii de cumpărare prin creşterea punctului de pensie cu 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie”, a declarat preşedintele liberalilor.

Author: Alina Raducu luni 08 februarie 2021 , 15:47

Orban: Pensiile vor creşte de la data de 1 ianuarie 2022
Orban: Pensiile vor creşte de la data de 1 ianuarie 2022
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Există o decizie luată privitoare la pensii. Pensiile vor creşte de la data de 1 ianuarie 2022. La baza creşterii punctului de pensie stă formula care a existat în Legea 263 şi anume compensarea în proporţie de 100% a pierderii puterii de cumpărare, ca urmare a inflaţiei şi de asemenea creşterea

puterii de cumpărare prin creşterea punctului de pensie cu 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie”, a afirmat Ludovic Orban, luni la Parlament, unde a avut loc o şedinţă a coaliţiei de guvernare.

Când vor crește pensiile românilor?

Întrebat dacă în acest an nu va mai fi altă creştere decât cea făcută în septembrie anul trecut, Orban a răspuns: „Cu siguranţă”.

„Punctul de pensie va creşte de la 1 ianuarie 2022. De altfel, sistemul acesta de a creşte punctul de pensie în iulie, în septembrie a provocat foarte multe anomalii, a provocat foarte multe discrepanţe în ceea ce priveşte cuantumul pensiei la categorii de pensionari cu o contributivitate similară.

Sigur am discutat şi despre procedura de recalculare a punctului de pensie astfel încât să se facă dreptate pentru pensionari, o procedură care va începe şi se va derula într-un ritm cât de alert este posibil. Procedura de recalculare urmăreşte un lucru foarte simplu şi anume dacă un pensionar are o contribuţie similară, să aibă aceeaşi pensie, indiferent de anul în care s-a pensionat”, a mai adăugat liderul PNL.

Citeste si: "Vom forţa reforma prin buget”. Premierul Florin Cîțu, schimbare de ultima oră pentru bugetul pe 2021


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si