Orban: Pensiile vor fi plătite cu o decalare de 3-4 zile. S-a datorat faptului că au existat zile libere

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni seară, că pensiile vor fi plătite, chiar dacă va exista o întârziere de 3-4 zile, cauzată de zilele libere.

Author: R.B. marți 07 ianuarie 2020 , 08:43

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 ”Noi am prevăzut în Legea bugetului de stat banii necesari pentru aplicarea Legii pensiilor, ca să fie limpede”, a spus premierul.

Acesta a explicat că nu şi-a schimbat opinia cu privire la eliminarea pensiilor speciale şi ia în calcul convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru asta.

Citeste si: Klaus Iohannis a promulgat Legea bugetului de stat pe anul 2020

S-a datorat faptului că au existat zile libere

”Din cauza faptului că au fost zile libere, există, nici măcar nu poţi să-i spui o întârziere, o decalare  a termenului de plată a pensiilor. Pensiile vor fi plătite, cu decalare de 3-4 zile, care s-a datorat faptului că au existat zile libere şi, practic, astăzi este prima zi lucrătore”, a spus premierul Ludovic Orban, luni seară, la Digi 24, adăugând că ”sunt atâtea fake-news-uri pe tema pensiilor, fără nicio sursă, doar pentru a menţine

o dezbatere pe Legea pensiilor”.

Citeste si: Anunț ȘOC pentru toți pensionarii din România

”Noi am prevăzut în Legea bugetului de stat banii necesari pentru aplicarea Legii pensiilor, ca să fie limpede. Poziţia faţă de pensiile speciale nu o modificăm: avem un proiect care a fost aprobat de Comisia de muncă şi am discutat inclusiv posibilitatea de a convoca o sesiune extraordinară pentru adoptare, care prevede desfiinţarea pensiilor speciale, evident, mai puţin cele pentru cadrele militare”, a mai spus premierul.

Pensionarii îşi vor primi drepturile băneşti între 10-20 ianuarie

Compania Naţională Poşta Română a anunţat luni că, în această lună, distribuirea pensiilor se va decala din cauză că banii pentru drepturile sociale ajung în conturile Poştei Române, începând cu 7 ianuarie, "aşa cum se întâmplă la fiecare început de an", iar pensionarii îşi vor primi drepturile băneşti între 10-20 ianuarie.

Citeste si: Ludovic Orban, decizie în privința alegerilor anticipate


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si