Klaus Iohannis a promulgat Legea bugetului de stat pe anul 2020

Klaus Iohannis a promulgat Legea bugetului de stat pe anul 2020. Președintele României, a semnat, luni, decretele pentru Legea bugetului de stat pe anul 2020 și a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2020.

G.B., luni 06 ianuarie 2020 , 17:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Klaus Iohannis a transmis că pensiile speciale pentru aleșii locali sunt amânate până în 2021, iar banii astfel economisiți sunt alocați pentru drumuri și autostrăzi. Legea promulgată prevede că 4000 de profesori pensionari din sistemul preuniversitar vor putea în continuare să aibă și pensie, și salariu de la stat.

Citeste si: VIDEO | Front comun pentru Australia. Ce donații au anunțat vedetele internaționale

În fața Parlamentului, Guvernul Orban și-a asumat răspunderea pentru bugetul de stat și cel al asigurărilor sociale.

Citeste si: Ludovic Orban, decizie în privința alegerilor anticipate

Executivul a renunțat la pensiile speciale pentru aleșii locali pentru a avea bani de infrastructură. În schimb, amendamentele depuse de PSD au fost respinse pentru că ar fi crescut cu încă 40 de miliarde deficitul bugetar deja estimat.

Conform Pro TV, Ludovic Orban a acceptat însă propunerea colegilor de partid prin care sporurile pentru condiţii grele de munca să nu fie o sumă fixă, cum ar fi vrut iniţial Executivul, ci să rămână în procent de 15% din salariul brut al angajatului, ca acum.

Klaus Iohannis a promulgat Legea bugetului de stat pe anul 2020

Legea promulgată prevede ca asistenţii persoanelor cu dizabilităţi să aibă în continuare salariu de stat, la fel și pensionarii care lucrează în grădiniţe, şcoli şi licee .

Cu 6 legi adoptate prin angajarea răspunderii, decontarea navetei pentru elevi, plafoanele bugetare, legile justiţiei, modificările la ordonanţa 114, bugetul de stat şi cel al asigurărilor sociale, premierul Ludovic Orban a scapat şi de data aceasta de o moţiune de cenzură.

Citeste si: Și Mircea Lucescu a fost lovit de un tramvai, în iarna lui 2012! Celebrul antrenor a avut nevoie de spitalizare

Liderii PSD au decis să sesizeze Curtea Constituţională pentru un eventual conflict juridic între Guvern şi Parlament.

Bugetul pe 2020 prevede creşterea cu 25% a salariilor pentru bugetari de la 1 ianuarie. Iar de la 1 septembrie, majorarea pensiilor cu 40%.

Klaus Iohannis a promulgat Legea bugetului de stat pe anul 2020

Rămâne doar de stabilit luna de când va intra în vigoare dublarea alocaţiilor pentru cei 3,5 milioane de copii, votată în Parlament.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si