Orban: Suntem gata să ne asumăm plata unei părţi din dobânzi

Premierul Ludovic Orban spune că trebuie susţinuţi oamenii şi companiile cu probleme, pentru a amâna plata unor rate. "Suntem gata să ne asumăm plata unei părţi din dobânzi, dar o asemenea măsuri trebuie luată cu BNR şi cu sistemul financiar bancar", afirmă el. El mai spune însă că este "o adevărată competiţie" de proiecte legislative pentru amânarea ratelor la bănci pe cât mai mult timp, dar "nu se poate aşa ceva".

G.B., marți 24 martie 2020 , 21:45

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Trebuie să susţinem companiile şi cetăţenii care au probleme, să aibă posibilitatea să se amâne plata unor rate, suntem gata să ne asumăm plata unei părţi din dobânzi, dar o asemenea măsuri trebuie luată cu BNR şi cu sistemul financiar bancar", a spus Orban, marţi seară, într-o conferinţă de presă.

Citeste si: Un antrenor renumit aruncă bomba către jurnaliști: Ar fi trebuit să luaţi virusul

Citeste si: VIDEO | Pierdem salavatorii: 103 sunt infectați

Orban: Suntem gata să ne asumăm plata unei părţi din dobânzi

El a adăugat că trebuie căutat echilibrul, prin dialog şi colaborare.

orban

"Ştiu că e o adevărată competiţie de proiecte legislative să amâne pe mai mult timp ratele la bănci, nu se poate aşa ceva", a subliniat Orban.

Citeste si: Încă o țară intră în izolare timp de trei săptămâni

Întrebat câte luni de criză economică îşi permite România, Orban a replicat: "Sper într-o depăşire cât mai rapidă a epidemiei. Sunt activităţi profitabile, de exemplu transporturile".

Citeste si: Coronavirus. Medicamentele care ar agrava simptomele la pacientii cu COVID-19

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si