Orban: Ungaria a luat decizia de a permite tranzitarea pe transport rutier pe toată perioada de 24 de ore a unei zile

Premierul Ludovic Orban a afirmat că au existat consecinţe favorabile în urma întâlnirii dintre ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, şi omologul său maghiar, una dintre acestea referindu-se la decizia Ungariei de a permite tranzitarea ţării pentru transportul rutier pe toată perioada unei zile.

R.B., vineri 29 mai 2020 , 14:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ludovic Orban a fost întrebat, într-o conferinţă de presă susţinută vineri în judeţul Mureş, despre întâlnirea ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, cu omologul său maghiar, Péter Szijjártó. 

Citeste si: Planul Renault de reducere a costurilor cu peste 2 miliarde euro: Suspendarea proiectelor de dezvoltare în România şi Maroc

"Cred că la întâlnirea celor doi miniştri de externe s-au exprimat puncte de vedere clare şi poziţia exprimată de ministrul Bogdan Aurescu este poziţia Guvernului. Au şi existat consecinţe favorabile, în urma discuţiei Ungaria a luat decizia de a permite tranzitarea Ungariei pe transport rutier pe toată perioada de 24 de ore a unei zile”, a afirmat Orban.

Citeste si: USR acuză PSD şi PNL de ”o înţelegere iresponsabilă pentru viitorul copiilor”, întrucât încearcă să blocheze predarea educaţiei sexuale în şcoli

El a reamintit că anterior au fost discuţii şi între miniştrii de interne ai celor două ţări, eliminându-se astfel blocajele legate de transportul rutier de persoane.   

"De asemenea, anterior au fost discuţii la nivelul miniştrilor de interne prin care s-au deschis mai multe puncte de trecere a frontierei şi cred că în felul acesta s-au eliminat orice blocaje legate de transportul rutier de persoane care tranzitează Ungaria. De asemenea, în orice alte privinţe noi ne exprimăm punctul de vedere constant pe care l-am exprimat de-a lungul timpului”, a explicat Orban.

Citeste si: Este cea mai importantă decizie luată de Guvern. Legea se aplică până la 30 septembrie

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si