Orban: Voi cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a demite Avocatul Poporului

Premierul Ludovic Orban a afirmat, vineri, la Braşov, că va solicita grupurilor parlamentare ale PNL ”să investigheze posibilitatea de a demite Avocatul Poporului”.

Author: R.B. vineri 19 iunie 2020 , 12:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Voi cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a demite Avocatul Poporului, de a o demite pe Renate Weber care nu se comportă ca Avocatul Poporului, pentru a numi, în sfârşit, un avocat al poporului care să acţioneze în conformitate cu Constituţia şi în interesul cetăţenilor români”, a afirmat premierul.

Acesta a făcut referire la acţiunile din ultima perioadă ale Avocatului Poporului, cuminând cu atacarea la Curtea Constituţională a legii pentru impozitarea pensiilor speciale. 

Citeste si: S-a aflat identitatea individului care a împușcat un bărbat în fața unui bloc din Iași. Care a fost motivul atacului- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Citeste si: Ludovic Orban: Vom aloca resurse impresionante. Care este planul Guvernului

”Avocatul Poporului nu mai este de mult Avocatul Poporului. Renate Weber s-a comportat ca avocatul celor care au încălcat legea în perioada epidemiei şi au pus în pericol sănătatea celorlaţi prin nerespectarea regulilor. Renate Weber s-a arătat a fi prietenul PSD-ului, avocatului PSD-ului şi acum se arată a fi avocatul celor cu pensii speciale mari, cei cu pensii de peste 7.000. Aici nu e vorba de toţi cei care s-au pensionat, indiferent că este vorba de militar, de poliţist, jandarm. Ei de regulă au pensii de 3.500, 4.000, 4.500, cei care au lucrat în operativ fără să fie în vârfurile de conducere ale diferitelor sisteme publice. Deci, se arată a fi avocatul celor care beneficiază de pensii anormal de mari, cei care au abuzat legislaţia pensiilor, au profitat de orice portiţă şi şi-au umflat pensiile cu pompa. Ăsta este Renate Weber, avocatul acestor oameni. Îmi pare rău că Avocatul Poporului se comportă în acest fel”, a mai declarat premierul. 

Citeste si: Anunțul care îi va înfuria pe români. Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor? „Nu vom fi iresponsabili să le creştem”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si