Spitalul Municipal Deva intră în carantină timp de 14 zile

Cel puţin patru medici de la Spitalul Municipal Deva sunt infectaţi cu coronavirus, iar unitatea medicală a fost închisă. Nu se vor mai face internări, iar cei deja internaţi vor rămâne în spital timp de 14 zile, cu tot cu personalul sanitar.

K.B., luni 30 martie 2020 , 09:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Deva, Lucian Morogan, a declarat pentru News.ro că au fost luate o serie de măsuri, în urma discuţiilor cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii.

Citeste si: Ordonanța militară 4. Toate blocurile trebuie să aibă la intrare dispozitive cu dezinfectant

”Personalul medical pozitivat va fi internat la Secţia de Boli Infecţioase din Deva, iar personalul medical existent va îngriji pacienţii internaţi în acest moment, fără a părăsi unitatea sanitară timp de 14 zile. Spitalul nu va mai prelua cazuri noi, iar cei internaţi nu vor fi externaţi timp de 14 zile. Practic e principiul ”nimeni nu intră, nimeni nu iese”. În tot acest timp, se va face dezinfecţie în spital”, a declarat Lucian Morogan.

Citeste si: Ce salariu are doctorița de la spitalul Gerota aflată în stare critică după ce a fost infectată cu COVID-19 de un pacient inconștient?

Potrivit sursei citate, cel puţin patru medici din Spitalul Municipal Deva sunt infectaţi cu coronavirus.

Conform presei locale, primii doi medici confirmaţi pozitiv la Deva au fost cei din Secţia de Oncologie, moment în care întreaga secţie a fost ”închisă” cu pacienţii şi personalul medical în interior”. Între timp au murit câţiva pacienţi şi un al treilea medic, Daniel Cârlan, a fost şi el confirmat COVID-19. De duminică şi  fostul director medical al Spitalului, mactualul şef de la Interne are testare epidemiologică pozitivă. Alţi medici sunt izolaţi la domiciliu, secţia ATI fiind aproape paralizată.

Citeste si: Banca centrală a Egiptului limitează retragerile de bani de la bănci, în contextul epidemiei de coronavirus

Secţia de Pneumologie a Spitalului Judeţean Deva a fost închisă săptămâna trecută pentru dezinfecţie, după ce un pacient a fost depistat pozitiv cu coronavirus, iar 14 cadre medicale au intrat în izolare la domiciliu.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si