O alta modificare adusa Codului Fiscal vizeaza majorarea nivelului venitului lunar brut in functie de care se acorda deducerea personala, dupa cum urmeaza:

- de la 1.500 lei (in prezent) la 1.950 lei – limita pana la care deducerile se acorda in suma fixa, in functie de numarul persoanelor aflate in intretinere,   

- de la 3. 000 lei (in prezent) la 3. 600 lei- limita maxima pana la care deducerile se acorda in mod degresiv.

Pentru salariatii care realizeaza venituri brute lunare din salarii de peste 3.600 lei nu se acorda deduceri personale.

Scopul masurii este sa fie mentinut numarul persoanelor care beneficiaza de aceste deductibilitati in conditiile majorarii salariului minim brut pe tara si al transferului sarcinii fiscale de la angajator la angajat, sustine Executivul.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Alte modificari fac referire la sanctionarea agentului economic cu refuzul dreptului de deducere a TVA doar in cazul in care exista probe ca acesta avea informatii certe despre activitatea firmelor evazioniste cu care a intrat in relatii comerciale. De asemenea, se extinde confiscarea si asupra mijlocului de transport pentru cei ce fac evaziune comercializand produse accizabile nemarcate- alcool si produse din tutun.

OUG privind Codul Fiscal a fost adoptata miercuri intr-o sedinta care s-a desfasurat in timp ce, in Piata Victoriei, cateva sute de persoane protestau fata de masurile care vor fi introduse astfel, in principal fata de transferul platii contributiilor de la angajator la angajat.

Premierul Mihai Tudose a spus, la inceputul sedintei din Guvern, ca este ”o inflamare excesiva” a opiniei publice, el sustinand ca masurile privind externalizarea profitului ”au inflamat niste multinationale”.

Printr-un mesaj postat, joi, pe Facebook, premierul a transmis ca masurile fiscale sunt sustenabile si vor produce efecte pozitive pentru Romania, inclusiv pensii mai mari.

"Masurile fiscale adoptate ieri sunt sustenabile si vor produce efecte pozitive pentru Romania, inclusiv pensii mai mari. Va asigur ca vom avea suficienti bani pentru a ne indeplini atat programul social de crestere a veniturilor cetatenilor, cat si investitiile in infrastructura rutiera, sanatate si educatie. Nu ne lasam impresionati de cei care vor sa scoata banii din Romania. Fac profit pe contributia romanilor, au venit in Romania pentru mediul de afaceri favorabil, atunci sa ne respecte pentru ca si noi ii respectam! Fac profit aici, atunci sa plateasca aici!", a scris Tudose.

Noile modificari fiscale sunt criticate de catre sindicate si patronate, deopotriva, precum si de catre presedintele Klaus Iohannis, care a spus ca "marea revolutie fiscala" se transforma intr-o "bulversare fiscala" ce va baga Romania "intr-o aventura economica si fiscala cu final trist".

PNL a anuntat in urma cu doua zile ca initiaza motiune de cenzura si organizeaza proteste in strada, urmare a masurilor fiscale adoptate de Guvern.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si