Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că în cursul zilei urmează să primească planul de iarnă de la Ministerul Energiei, iar joi, în Comitetul ministerial, vor fi analizate concluziile analizei privind modificările la OUG-ul prin care se compensează preţurile la energie.

Ce a spus premierul Nicolae Ciucă

Ordonanţa va intra în şedinţa de Guvern de mâine.

”Mâine vom avea o nouă ședință de guvern, cu punct principal pe agendă aprobarea ordonanței de guvern privind modificarea elementelor de referință pentru compensarea prețurilor la energie”, a spus Ciucă la Palatul Victoria.

Citeste si: VIDEO- Ordonanța de urgență pe Energie. Guvernul vrea supraimpozitarea companiilor din energie

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Efectele precedentei ordonanțe expiră miercuri, 31 august, dar adoptarea noii ordonanțe a fost amânată pentru că forma finală nu e gata.

Până când se aplică plafonarea prețurilor

Ciucă a anunțat că joi ar urma să fie agreată forma finală în urma unei discuții în comitetul interministerial, care include Ministerul Finanțelor, Ministerul Energiei și ANRE – arbitrul pieței energetice.

Citeste si: Au explodat prețurile la gaze în Europa după ce Rusia a stopat alimentarea spre Germania

Ministrul Energiei a arătat, despre Ordonanţa de urgenţă privind compensarea preţurilor la energie, că "împreună cu colegiii de la Ministerul de Finanţe şi cu cei de la ANRE, au de finalizat problema acelei impozitări pe tot lanţul de producţie şi comercializare a energiei electrice", forma finală urmând să fie prezentată în Comitetul ministerial de joi.

Citeste si: Rușii au primit sute de drone din Iran pentru distrugerea inamicului în Ucraina. Mare surpriză când le-au folosit!

Măsurile de plafonare a prețurilor se vor aplica până în luna august a anului viitor. Tot maine, autoritățile vor decide si o supraimpozitare a companiilor din energie, iar banii vor ajunge în fondul destinat compensării.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si