Organizarea transporturilor de marfă rutiere în condiții speciale. Recomandări ale experților

Dacă dorești să organizezi un transport special de mărfuri, pe drumurile naționale sau internaționale, ești nevoit să asiguri un cadru sigur pentru finalizarea acestui proiect. De aceea, vom explica în cele ce urmează o serie de aspecte utile într-un astfel de context.

Author: Mircea Pop miercuri 02 iunie 2021 , 12:08

Organizarea transporturilor de marfă rutiere în condiții speciale. Recomandări ale experților
Organizarea transporturilor de marfă rutiere în condiții speciale. Recomandări ale experților
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Aceste informatii sunt vitale pentru orice entitate care dorește îndeplinirea la timp a obiectivelor propuse, pe segmentul de transporturi rutiere speciale pentru bunurile expediate sau primite, alături de un partener logistic pregătit să susțină un astfel de efort. 

Indiferent de caracterul mărfurilor speciale transportate, companiile care organizează astfel de proiecte trebuie să identifice corect în piață oportunitățile de colaborare productive, cu transportatori ce se pot plia pe specificul industrei respective, în condițiile impuse de lege. 

Așadar, mai multe despre specificul transporturilor speciale de marfuri pe cale rutieră, dar și despre găsirea celor mai bune variante de parteneriat pe un astfel de proiect, chiar acum: 

Ce presupun transporturile de mărfuri speciale?

Transporturile de mărfuri pe drumurile rutiere, realizate în condiții speciale, sunt acele expeditii cu o încărcătură ce depășește dimensiunile sau masa maximă admise de lege, conform Codului rutier în vigoare.

Iată doar câteva exemple de proiecte speciale: 

- Transporturile de utilaje și materiale pentru proiecte de foraj; 

- Transporturile de sisteme și tehnologii pentru industria gazelor; 

- Transporturile de utilaje agricole, prototipuri auto, transformatoare etc; 

Citeste si: Amenzi roviniete în 2021. Cât timp durează până se prescriu și cum le poți plăti

De ce este vital parteneriatul pe proiecte speciale?

Găsirea unui partener logistic potrivit pentru realizarea unei astfel de expediții trebuie să se raporteze la o serie de factori ce determină cei mai buni parametri de siguranță și fiabilitate, indiferent de natura business-ului desfășurat de compania beneficiară: 

- Capacitatea de a identifica și planifica în timp real cele mai sigure rute de transport rutier de marfuri, pe baza propriei rețele de parteneri din domeniul logistic; 

- Respectarea prevederilor contractuale, semnate de comun acord în fazele incpiente ale parteneriatului, privind livrarea la timp a încărcăturii, indiferent de destinație; 

- Experiență pe partea de prevenire/ minimizare a posibilelor scenarii ce pot apărea inopinat pe traseu, cu posibil impact asupra finalizării transportului special de mărfuri; 

- Respectarea reglementărilor de transporturi în vigoare, indiferent de destinația acestora: destinație aflată pe teritoriul țării sau destinație de peste hotare; 

- Implementarea soluțiilor de top pentru securizarea încărcăturii respective, în funcție de specificul mărfurilor transportate pe cale rutieră și în baza legilor în vigoare; 

- Desemnarea unei echipe dedicate unui astfel de proiect special pentru transportul de mărfuri pe care rutieră. 

Citeste si: Cât costă rovinieta în anul 2021 şi ce schimbări au apărut la plata acesteia

De ce este importantă o echipă dedicată proiectelor speciale?

Proiectele speciale reprezintă o categorie aparte din segmentul transporturilor de mărfuri rutiere. De aceea, partenerul logistic ales pentru o expediție de acest tip trebuie să dispună de profesioniști capabili să gestioneze în mod corect fiecare etapă a acesteia. 

Experiența oamenilor din echipa desemnată poate face diferența pe spețe ce țin de: legislația vamală, regulile INCOTERMS, prevederile CMR. Lipsa unor astfel de cunoștințe determină realizarea unui proiect ce poate avea o mulțime de hibe, existând astfel riscul ca obiectivele propuse de comun acord să nu mai poată fi atinse la timp. 

Îți recomandăm să colaborezi din start cu un operator în transport rutier de marfuri ce poate analiza și preveni riscurile aferente unor posibile evenimente apărute pe traseu, cauzate de anumite spețe legislative, la care partenerul logistic se poate adapta eficient și în timp real. 

Romsped Cargo: Partenerul ideal pentru proiecte speciale

Pentru ca obiectivele asociate unui transport special de mărfuri să poata fi atinse, este esențial să apelezi la serviciile unei companii specializate pe astfel de proiecte, așa cum este Romsped Cargo. 

Citeste si: Înmatriculare 2021: Schimbare importantă pentru cei care își vând mașina

Profesioniștii din echipa Romsped Cargo specializați pe proiectele speciale îți pot oferi garanția respectării celor mai înalte standarde din registrul managementului de logistică și transporturi, cu accent pe productivitatea lanțului de aprovizionare din industria în care operezi. 

Specializată în servicii de transport utilaje și materiale foraj, tehnologii sau echipamente din industria petrolului și a gazelor, compania Romsped Cargo poate asigura cadrul perfect legal pentru completarea fiecărei etape a expediției, conform cerințelor pe care tu le impui. 

Contactează acum specialiștii Romsped Cargo, deoarece proiectele tale speciale au nevoie de oameni speciali! 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si