Organizaţia Mondială a Sănătăţii transmite un avertisment cumplit

Organizaţia Mondială a Sănătăţii transmite un avertisment cumplit: Africa se poate îndrepta spre o mai amplă epidemie decât o arată cifrele din prezent.

Author: Andreea Stoica marți 21 iulie 2020 , 08:50

Organizaţia Mondială a Sănătăţii
Organizaţia Mondială a Sănătăţii
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Michael Ryan, şeful departamentului de urgenţe din cadrul Organizaţiei a afirmat că este foarte îngrijorat de ceea ce se întâmplă pe continentul african.

„Sunt foarte îngrijorat acum pentru că începem să vedem o accelerare a bolii în Africa”, spune acesta.

725.000 de contaminări şi 15.000 de decese

Conform raportărilor oficiale, Africa a reuşit să evite să fie un punct fierbinte al pandemiei. Cu toate acestea, au fost înregistrate peste 725.000 de contaminări şi 15.000 de decese.

În plus, o creştere a numărului de cazuri în Africa de Sud, cea mai afectată ţară de pe continent, poate fi văzută ca avertisment pentru ceea ce s-ar putea întâmpla în restul continentului. Acolo au fost raportate oeste 373.000 de cazuri şi 5.000 de decese asociate Covid-19.

Citeste si: Nelu Tătaru: „3 cazuri covid-19 la mia de locuitori”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii
Organizaţia Mondială a Sănătăţii

„Nu este doar un semnal de alarmă pentru Africa de Sud. Trebuie să luăm foarte, foarte în serios ce se întâmplă în Africa”, a mai spus Ryan.

La nivel mondial au fost înregistraţi peste 14,7 milioane de infectaţi. Dintre aceştia, 8,29 de milioane au fost declaraţi vindecaţi, însă 609.000 de oameni au murit, potrivit datelor Johns Hopkins University.

Citeste si: Coronavirusul ia cu asalt un alt post de televiziune. Vineri, a fost confirmat încă un caz de Covid-19


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si